Daniil Medvedev i-a interzis lui Nole șansa de a cuceri Calendar Grand Slam (nimeni nu mai reușise asta din 1969), dar și posibilitatea de a îi devansa pe Federer și Nadal în cursa pentru cele mai multe turnee de Mare Șlem câștigate (toți 3 au câte 20).

Mingea cu care Daniil Medvedev l-a blocat pe Novak Djokovic să realizeze "istoria absolută"

La final, după ce a cucerit US Open contra sârbului, jucătorul din capitala Rusiei a surprins cu modul în care s-a bucurat. A sărit în lateral foarte ciudat și prea puțini au înțeles despre ce e vorba. La conferința de presă, jurnaliștii au fost la fel de derutați de acel moment și au vrut să afle mai mult. "Dead fish celebration" e ceea ce a făcut Medvedev, o manifestare a bucuriei împrumutată din FIFA.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 11 ORE
"Da, există o explicație, o să vă explic. La Wimbledon - îmi place iarba, dar nu mă simt la fel de fluid ca pe suprafețele hard - eram foarte încrezător în jocul meu. Într-o noapte, nu aveam somn și îmi imaginam chestii, așa cum facem cu toții. Și îmi imaginam cum ar fi să câștig la Wimbledon finala, contra lui Novak. Și am ajuns la partea cu celebrarea: nu puteam să mă comport ca de obicei, era nevoie de ceva special. Mie îmi place să mă joc FIFA, e vorba de "dead fish celebration". Dacă vrei să îți enervezi oponentul la FIFA, în glumă, de multe ori vei face asta când marchezi un gol. Și atunci mi-a venit ideea. Am vorbit cu puștii din vestiar care joacă FIFA despre ideea asta și mi-au zis: "Frate, vei fi legendar dacă faci asta!". Asta e explicația: am vrut să fie un moment legendar pentru mine, nu am vrut să apar la știri sau să se facă tam-tam pe asta. Am vrut să fie ceva special, oamenii să râdă, prietenii mei să râdă. Vedeți că m-am lovit puțin, nu e ușor să faci "dead fish celebration", dar a fost un moment unic pentru mine", a explicat Medvedev.
CITEȘTE ȘI:
MEDVEDEV, DESPRE FANII DIN NEW YORK, DUPĂ CE ACEȘTIA APROAPE AU ÎNTORS SETUL 3 ÎN FAVOAREA LUI NOLE
CLASAMENTUL ATP DUPĂ US OPEN. SCHIMBARE ÎN TOP 5 + PE CE LOC A URCAT REVELAȚIA ALCARAZ

Medvedev: "Chiar îmi pare rău pentru Djokovic"

Imediat după partidă, la festivitatea de premiere, Medvedev și-a exprimat regretul că a trebuit să îl învingă pe Nole. Djokovic nu a reuşit Marele Şlem, astfel că rusul a avut un discurs de campion.
Întrebat la conferința de presă dacă într-adevăr regretele erau reale sau a vrut să fie fair play, Daniil a spus: "Chiar îmi pare rău pentru Nole. Nu știu cum se simte, nu am de unde să știu, pentru că eu nu m-am aflat într-o astfel de situație. Nu o să mai repet ce am spus (n.r.că Djokovic e cel mai bun din istorie), poate niciodată. Dar sunt pe înregistrare, am spus ce am simțit, am fost onest. Dacă aș fi avut un alt jucător în spatele meu pe care l-aș fi bătut în finală, nu aș fi spus același lucru. Dar nu o să mai repet acea frază, pentru că e incorect față de ceilalți, pare lipsă de respect".
Totuși, victoria contra lui Djokovic într-o finală de Grand Slam e una specială, mai ales în termeni de încredere în propriile forțe.
"Pentru mine victoria e puțin mai dulce știind că l-am învins pe el. Dar un Grand Slam e un Grand Slam, și dacă îl învingeam pe Botic (n.r. Van de Zandschulp) în finală, eram la fel de fericit. Dar pentru încrederea și pentru cariera mea, să știu că am câștigat finala împotriva unui tip care avea 27-0 în Grand Slamuri, anul acesta, e important", a completat sportivul din Moscova.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19