Medvedev (25 ani), care s-a impus după două ore şi 16 minute de joc, este treilea tenisman rus care câştigă trofeul într-un turneu de Grand Slam, după Evgheni Kafelnikov şi Marat Safin. El şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa lui Djokovic după eşecul suferit anul acesta în finala Openului Australiei de la Melbourne.
La 5-2 în setul 3, rusul a avut minge de meci, dar publicul a fost extrem de vocal, determinându-l să facă o dublă greșeală. În multe momente, s-a creat atmosfera ca la un meci de Cupa Davis, astfel că lui Medvedev i-a fost cu siguranță greu să se concentreze. Totuși, sportivul clasat pe locul 2 ATP nu a văzut atitudinea fanilor drept una ostilă, fiind siguri că aceștia nu își doreau să îl vadă pe el înfrânt, ci pe Nole învingător.
"A fost greu, nu pot să spun altceva. Știam că tot ce trebuie să fac e să mă concentrez, dar era foarte complicat. Nu putem ști ce se întâmpla dacă Nole făcea 5-5, poate o luam razna. Dar din fericire nu a fost cazul. Nu cred că fanii au avut ceva cu mine, cred că pur și simplu l-au susținut pe el, voiau să vadă că obține Calendar Grand Slamul. Dar a fost foarte greu, am făcut acele duble greșeli. Cu atât mai dulce e victoria, că am reușit să trec peste acel moment", a explicat Medvedev la conferința de presă.
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
ACUM 17 ORE
CITEȘTE ȘI
LEGENDARA CHRIS EVERT SE TEME PENTRU EMMA RĂDUCANU: "AM VĂZUT PREA MULTE SCENARII NEGATIVE"
CLASAMENTUL ATP DUPĂ US OPEN. SCHIMBARE ÎN TOP 5 + PE CE LOC A URCAT REVELAȚIA ALCARAZ

Medvedev: "Ce s-ar fi întâmplat dacă Nole juca la nivel maxim? Nu știu"

Medvedev a admis că Djokovic nu a fost la nivelul lui obișnuit, dar susține că în astfel de dispute diferențele sunt minime. Rusul e mulțumit că a știut să își fructifice șansele, mai ales că pe final a simțit crampe. "Am încercat să nu arăt asta, pentru că dacă Nole simțea că nu sunt ok fizic, eram mâncat", a spus Daniil.
"Suntem doi jucători de top și în astfel de partide detaliile mici fac diferența. Cu siguranță că Nole nu a jucat la nivelul lui obișnuit, l-am văzut cu toții jucând mai bine. Dar nici eu nu am jucat la Australian Open, în finala cu el, la nivelul optim. Toți au zis că m-a distrus. Întrebarea care se pune e, dacă juca la nivel maxim, mă putea învinge? Nu știu și din fericire nu trebuie să îmi pun această întrebare pentru că am câștigat", a mai spus rusul.
Din cauza înfrângerii, Djokovic a ratat Calendar Grand Slam. Până în prezent doar doi jucători, americanul Don Budge (în 1938) şi australianul Rod Laver (în 1962 şi 1969) au reuşit să câştige toate cele patru turnee de Mare Şlem pe parcursul unui singur sezon, în timp ce la feminin au realizat această performanţă americanca Maureen Connoly (1953), australianca Margaret Court (1970) şi germanca Steffi Graf (1988).
Tenis
Djokovic, văzut ca favorit incontestabil la Australian Open: "E în continuare numărul 1 pentru mine"
ACUM 18 ORE
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
IERI LA 11:34