Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Legendara Chris Evert se teme pentru Emma Răducanu: "Am văzut prea multe scenarii negative"

Cristian Mihală

Actualizat 13/09/2021 la 16:42 GMT+3

Emma Răducanu a devenit în câteva luni una dintre cele mai cunoscute sportive din lume, iar multe voci se întreabă cum va gestiona sportiva britanică faima și succesul. Chris Evert și Daniela Hantuchova i-au oferit câteva sfaturi pentru ca tânăra de 18 ani să rămână cu picioarele pe pământ și să aibă o carieră impresionantă.

Emma Răducanu

Credit imagine: Eurosport

Dincolo de calitățile incredibile avute, Emma Răducanu a arătat la US Open, competiție câștigată venind din calificări, că e foarte puternică din punct de vedere mental. Wilander e convins că jucătoarea din Marea Britanie va avea o carieră fabuloasă, cu cel puțin 10 Grand Slamuri câștigate, însă Chris Evert nu e la fel de optimistă.
Câștigătoare a 18 Grand Slamuri, fosta mare sportivă din SUA susține că e prematur să facem pronosticuri în privința Emmei. Ea încă e prea "necoaptă" și au existat o mulțime de precedente în sportul mondial când, atleți cu calități formidabile nu au ajuns să își atingă potențialul, "îmbătați" fiind de succes.
"Am văzut de-a lungul timpului prea multe scnarii negative. E greu pentru mulți când își văd numele mereu pe prima pagină a ziarelor. Faima vine dintr-o dată, totul e nou și interesant. Și nu știi ce se întâmplă cu tine, dintr-o dată nu mai ești la fel de concentrat, pierzi meciuri și îți pierzi încrederea. Nu știm în acest moment ce se va întâmpla, sper doar să fie pregătită să gestioneze lucrurile", a explicat Chris Evert, citată de tennisworldusa.org.
CITEȘTE ȘI:

Hantuchova, sfat pentru Emma Răducanu: "Trebuie să își pună întrebarea asta"

Daniela Hantuchova, fostă jucătoare de TOP 10 WTA, a simțit cumva pe propria piele ce însemană succesul prematur, iar apoi i-a fost greu să ajungă la performanțele care o recomandau, după un start de carieră fulminant.
În 2002, la doar 19 ani, slovaca făcea optime la Roland Garros, pentru ca la Wimbledon și US Open să ajungă până în sferturi. La scurt timp după acea serie de rezultate, tânăra sportivă a ajuns până pe locul 5 în lume, însă ulterior traiectoria nu a fost cea dorită. Deși nu o spune cu subiect și predicat, Hantuchova lasă impresia că a intervenit sentimentul de auto-mulțumire prea devreme, iar acest lucru a avut un impact negativ pe termen lung. Asta în condițiile în care ea nu câștigase nimic prin comparație cu Emma Răducanu, care a rescris istoria tenisului, impunându-se la Flushing Meadows venind din calificări.
"Cel mai important lucru e să nu apară sentimentul de auto-mulțumire, trebuie să vrea mereu să își îmbunătățească jocul. De aceea Roger, Rafa sau Nole sunt la acest nivel incredibil de 15 ani sau chiar mai mult. Chiar și după ce au realizat câte au realizat, ei lucrează în continuare să se perfecționeze. Rafa la serviciu, Roger pentru a veni în față mai des și a scurta punctele, Nole pentru a fi fizic peste toți ceilalți. Emma Răducanu ar trebui să se bucure de acest succes, dar poi să revină la antrenamente și să își pună următoarea întrebare: "Ce trebuie să fac în continuare?". Iar răspunsul ar trebui să fie: să câștigi un nou Grand Slam și să țintești poziția de lider mondial", a explicat Hantuchova pentru sursa citată anterior.
Începând de azi, Emma Răducanu este cel mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Sharapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo