Succesul este şi mai impresionant în condiţiile în care Răducanu, numărul 150 mondial înaintea acestei competiţii, a câştigat toate cele zece meciuri disputate la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set. Ultima jucătoare care reuşise acest lucru a fost americanca Serena Williams, în 2014.
Emma Răducanu, al cărei tată este român, a realizat această performanţă la doar a doua sa participare la un turneu de Grand Slam, după cel de la Wimbledon, unde a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală, din cauza unor probleme medicale. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului WTA 125 de la Chicago.
La final, Wilander, fostul mare campion suedez, a analizat partida şi a dezvăluit de ce, în opinia lui, Emma va rămâne în vârful ierarhiei în tenis. Mai mult, Mats a anticipat că Răducanu are tot ce îi trebuie pentru a câştiga 10 turnee de Mare Şlem în cariera sa.
Wimbledon
Harmony Tan a făcut lumină în scandalul cu partenera de dublu de la Wimbledon! De ce s-a retras
01/07/2022 LA 14:42
"Emma Răducanu e solidă în toate aspectele jocului. E acolo în vârf deja şi va rămâne în elita tenisului mondial mult timp. Nu e vorba de o întâmplare ce a realizat la US Open, se mişcă perfect, are o tehnică extraordinară. În această săptămână am vorbit despre îndoielile pe care le am în legătură cu forehandul ei. În finală, însă, acesta a funcţionat perfect, în special în lung de linie. Cred că va câştiga 10 Grand Slamuri", a spus Wilander pentru Eurosport.
CITEŞTE ŞI
EMMA RĂDUCANU ȘI SECRETELE UNUI SUCCES NEAȘTEPTAT
EMMA RĂDUCANU AVEA TOTUL PLANIFICAT PENTRU O ALTĂ CARIERĂ. SUCCESUL DIN TENIS I-A SCHIMBAT VIAȚA!

Wilander: "Emma Răducanu se comportă ca o sportivă de 32 de ani, e extrem de matură"

Întrebat despre atu-urile pe care le are Emma Răducanu pentru a domina tenisul, Wilander a explicat că aceasta are un joc complet. Dar, cel mai important, tăria mentală o recomandă drept o campioană uriaşă, care poate "muta munţii".
"Vibeul pe care l-am simţiti din partea lui Emma la interviu a fost special. Pe de-o parte, nu îi venea să creadă, pe de altă parte am simţit foarte multă încredere dinspre ea. Eu am fost extrem de îngrijorat, mă gândeam la ce speech voi ţine, mă gândeam la punctele jucate, la familie, la munca depusă, nu conştientizam ce se întâmpla, nu am putut trăi momentul. Abia la următoarele Grand Slamuri cucerite am putut să mă bucur pe deplin, să mă simt eliberat. Emma era însă prezentă, e mult mai matură decât vârsta pe care o are. Are 18 ani, dar aici (n.r. arată spre cap) are 32 de ani. E extrem de matură în abordare şi în joc, sunt sigur că va câştiga multe turnee. Are un calm impresionant", a mai spus fostul număr unu mondial.
În finalul setului secund, Leylah Fernandez a avut ocazia să recupereze şi al doilea break, dar la minge de break pentru ea s-a enervat. Emma Răducanu a căzut şi a început să sângereze, iar arbitrul a oprit meciul, pentru ca britanica să primească îngrijiri medicale. A fost momentul în care sportiva din Canada s-a enervat, amintindu-şi că într-o partidă anterioară a păţit la fel şi meciul nu a fost oprit.
"Leylah a făcut o greşeală din punct de vedere mental. S-a supărat, a cerut socoteală aribtrei şi a ieşit din starea de concentrare. Emma era puţin depăşită de situaţie atunci. Dar, când a văzut-o pe Fernandez că se enervează, cred că şi-a zis că stă mult mai bine psihic, a prins încredere. A abordat bine partida, când s-a reluat, şi a închis în cele din urmă meciul. Publicul înnebunise, Leylah nu a gestionat cum trebuie momentul", a explicat Wilander.
Începând de luni, Emma Răducanu va deveni cel mai bine clasată jucătoare britanică, urcând până pe locul 23 WTA graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi premierul britanic Boris Johnson i-au transmis mesaje de felicitate noii campioane de la Flushing Meadows, care a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari în urma victoriei de sâmbătă.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
29/06/2022 LA 16:36
Wimbledon
Iga Swiatek, lecție de modestie: "Nu mă consider o legendă"! Ce jucătoare merită acest statut
29/06/2022 LA 16:13