Emma Răducanu a devenit la doar 18 ani prima jucătoare din istorie care câștigă 10 meciuri pentru a cucerit trofeul de la US Open. Fata care a venit la New York cu un bilet de avion în buzunar cu data de 31 august a depășit calificările fără emoții și a dominat un turneu destinat în ultimii ani jucătoarelor cu mare experiență. De la Serena Williams nici o adolescentă nu a mai cucerit trofeul de la Flushing Meadows și niciuna nu a dominat US Open cum a făcut-o Emma Răducanu.

Mingea care a schimbat istoria tenisului! Aşa a câştigat Emma Răducanu US Open

Iată câteva lucruri mai puțin știute despre fata care a adus primul succes al Marii Britani pe tărâm american după 44 de ani.
Roland Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea de la Roland Garros de Aliaksandra Sasnovich
25/05/2022 LA 11:32

Emma Răducanu iubește viteza

Emma Răducanu a fost mereu îndrăgostită de motoare și mirosul de benzină. Între 5 și 8 ani, micuța Emma a făcut karting, iar de la 9 ani a început să practice motocross. Chiar și acum, în timpul liber, Emma se mai duce la circuitul de la Streamham și se urcă în kart. Pasiunea pentru sport i-a fost cultivată de către tatăl ei. Ion Răducanu s-a născut la București și este mare fan al fotbalului. Printre sporturile practicate de Emma în copilărie sunt echitația, golful, schiul și chiar baschetul.

Emma vorbește chineză și iubește România

Emma Răducanu s-a născut în Toronto, Canada. Părinții ei sunt amândoi emigranți. Mama, Renne este din China, iar tatăl Ion este român. Familia Răducanu lucrează în dominiul finanțelor și s-a mutat la Londra când fetița lor avea doar 2 ani. Emma spune că vorbește fluent dialectul Mandarin al limbii chineze și se uită cu mare plăcere la showuri tv din Taiwan.

Răducanu - Fernandez: rezumatul finalei istorice de la US Open 2021

De asemenea, Emma iubește România. "Merg de două ori pe an în București pentru a-mi vizita bunica. Este foarte frumos, iar mâncarea este extraordinară. Bunica mea gătește superb și îmi place mult la București" a declarat Emma Răducanu, noua campioană de la US Open.

Emma Răducanu este prietenă cu o campionaă mondială la atletism

/Emma Răducanu a fost elevă la Newstead Wood School din Orpington, unde a întâlnit-o pe Dina Asher-Smith. Această este mai mare cu 7 ani, dar cele două au legat o prietenie. Dina Asher-Smith este campioană mondială la atletism și este între primele persoane care au încurajat-o după ce s-a retras de la Wimbledon, în urma unui atac de panică.

Emma Răducanu s-a antrenat în timpul pandemiei lovind un ...garaj

Emma Răducanu a debutat în circuitul WTA în iunie! La Nottigham, Emma a fost învinsă din primul tur de compatrioata Harriet Dart, dar ascensiunea ei din ultimele 3 luni este fabuloasă. Timp de un an, cât tenisul de nivelul ei a fost oprit de pandemia de COVID-19, Emma și-a continuat studiile și a găsit o metodă pentru a continua antrenamentele. "În timpul lockdownului, Emma lovea cu putere garajul familiei. Nu conta dacă afară era soare sau ploua cu găleata, ea era acolo și se antrena" a mărturist un vecin pentru BBC.

Emma Răducanu, discurs de mare campioană la festivitatea de premiere de la US Open!

Antrenamentele la garaj au dat roade, iar acum adolescenta din Marea Britanie este mai bofată cu peste 2 milioane de euro după cele 3 săptămâni magice de la US Open.
Pentru Emma Răducanu, succesul a venit fulgerător. La doar 18 ani, ea l-a primit cu brațele deschise și cu un zâmbet larg pe care scrie "Campioană".
Roland-Garros
Emma Răducanu, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Sasnovich, victorie în 3 seturi
25/05/2022 LA 11:24
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51