Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu și scuza pe care britanicii "n-o înghit", după eșecul usturător suferit la Madrid

Irina Aldea

Publicat 25/04/2024 la 15:20 GMT+3

Căpitanul echipei Marii Britanii de Billie Jean King Cup, Anne Keothavong, a criticat-o pe Emma Răducanu pentru scuza pe care a invocat-o sportiva de origine română după prestația slabă de la Madrid Open.

Emma Răducanu, Mutua Madrid Open 2024

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu a suferit o eliminare usturătoare de la turneul WTA 1000 din capitala Spaniei, aflat în desfășurare, pierzând în turul inaugural în fața sportivei din Argentina, Maria Lourdes Carle, în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-2. După meci, fostul număr 10 mondial a declarat că unul dintre principalele motive pentru care nu a putut să performeze așa cum și-ar fi dorit a fost faptul că era epuizată "mental și fizic".
Keothavong, care este căpitanul nejucător al echipei din care face parte Emma Răducanu în Billie Jean King Cup, a fost în centrul atenției după ce a criticat-o pe campioana de la US Open 2021 pentru că a oferit o astfel de scuză după o performanță dezamăgitoare: "A recunoscut asta într-un interviu oferit marți, dar acum când mă uit în urmă, de ce ai vorbi despre și mai multă oboseală, dacă resimți asta?", a fost declarația Annei Keothavong.
CITEȘTE ȘI:

Emma Răducanu și scuza pe care britanicii "n-o înghit"

Căpitanul nejucător al Marii Britanii a continuat și a transmis că nu înțelege de ce ar invoca Emma Răducanu o astfel de scuză: "Pe de o parte, este bine că a recunoscut, dar, pe de altă parte, dacă vrei să mergi pe terenul de joc, trebuie să fii pregătit să lași totul acolo. Această disponibilitate nu a părut evidentă și este păcat. Ar fi trebuit să ia wild card-ul săptămâna aceasta? Atunci când ai wild card pe masă, te gândești dacă e bine sau nu să-l accepți. E un eveniment important, desigur, dar… nu știu dacă a procedat corect!"
Keothavong nu e convinsă că Emma Răducanu a luat decizia corectă acceptând să joace la Madrid în condițiile în care a precizat că e obosită: "Dar când vezi o jucătoare care are o astfel de performanță, îți pui întrebări. Ok, poate că fizic nu era pregătită pentru asta, mental nu a fost implicată și, de fapt, probabil că i-ar fi prins bine o săptămână liberă. Poate că, în retrospectivă, ar fi fost mai bine să-și ia această săptămână liberă și să meargă să joaceîn calificări la Roma".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo