Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Raducanu, înfrângere inexplicabilă la Madrid! A fost spulberată de o debutantă într-un WTA 1000

Nicu Savin

Publicat 24/04/2024 la 18:18 GMT+3

Emma Răducanu a fost eliminată încă din primul tur al turneul WTA 1000 de la Madrid. Britanica a cedat fără drept de apel în fața argentiniencei Maria Lourdes Carle, scor 2-6, 2-6. Nimic nu anunța acest rezultat, pentru că Emma a arătat o formă bună săptămâna trecută la Stuttgart, iar Carle este o debutantă pe tabloul principal la un turneu atât de prestigios.

Emma Răducanu

Credit imagine: Getty Images

Emma Raducanu a trecut peste problemele fizice care i-au dat bătăi de cap în ultimul an și jumătate, iar la Stuttgart a etalat un tenis de clasă în multe momente. Britanica a jucat de la egal la egal cu Iga Swiatek în sferturi și, chiar dacă a pierdut în două seturi, existau premise că sportiva cu origini române e tot mai aproape de forma care o ajuta să câștige US Open în 2021.
Ca atare, Raducanu a mers la Madrid cu ambiții uriașe, dar a dezamăgit crunt în primul tur, suferind un eșec greu de explicat. Britanica a avut-o în față pe Maria Lourdes Carle, o argentiniancă de 24 de ani care a venit din calificări. Partida a fost controlată de la un capăt la altul de sportiva din America de Sud, care s-a impus clar, scor 6-2, 6-2, după numai o oră și 26 de minute de joc.

Emma Raducanu, înfrângere neașteptată la Madrid

Rezultatul de la Caja Magica e unul extrem de surprinzător, cel puțin prin proporțiile scorului. Emma Raducanu avea un moral bun după Stuttgart, iar Maria Lourdes Carle este un nume care nu spune nimic în tenisul feminin. De altfel, meciul de azi a fost primul pe care argentinianca l-a jucat pe tabloul principal la un turneu din categoria WTA 1000.
Carle este o obișnuită la circuitului ITF și când joacă la turnee WTA o face cu precădere la cele de 125 de puncte. Sud-americanca aflată pe locul 82 WTA nu a ajuns niciodată pe tabloul principal la un Grand Slam, iar ultima sa victorie într-un turneu WTA de categorie 250 sau mai mare datează de aproape doi ani, de la Hamburg 2022, unde a trecut de primul tur și s-a oprit în runda a 2-a.
Ca atare, se poate spune că victoria contra Emmei Raducanu este una dintre cele mai importante ale carierei pentru Carle, care în runda următoare va înfrunta o altă jucătoare cu nume: Veronika Kudermetova, cap de serie 17.
Tot azi, Paula Badosa a părăsit și ea turneul de la Caja Magica. Iberica a fost învinsă în 3 seturi de conaționala Jessica Bouzas Maneiro, venită din calificări. Totuși, eșecul Paulei Badosa nu trebuie privit ca o mare surpriză, deoarece aceasta trece printr-o perioadă foarte complicată din cauza problemelor medicale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo