Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elina Svitolina, cel mai dulce succes al carierei! A câștigat titlul la Strasbourg după victoria cu rusoaica Blinkova

Irina Aldea

Actualizat 27/05/2023 la 18:14 GMT+3

Elina Svitolina a cucerit sâmbătă al 17-lea titlu al carierei, după ce a învins-o pe sportiva din Rusia, Anna Blinkova, în marea finală de la Strasbourg, turneu care face parte din categoria WTA 250.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Elina Svitolina, ocupantă a locului 508 WTA, fost număr 3 WTA, a cucerit sâmbătă marele trofeu la turneul de 250 de puncte de la Strasbourg. Sportiva din Ucraina, semifinalistă la Wimbledon și US Open în 2019, a trecut în ultimul act de rusoaica Anna Blinkova cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 34 de minute de joc.
Datorită succesului din Franța, Elina Svitolina va urca până pe locul 191 în clasamentul WTA, la doar 7 luni după ce a născut primul copil. Pentru sportiva din Ucraina, campioană la Strasbourg în 2020, aceasta a fost prima finală WTA după revenirea în circuit, în urma pauzei de un an în care a născut o fetiţă.
CITEȘTE ȘI:

Elina Svitolina, campioană la Strasbourg, după victoria cu Blinkova

Elina Svitolina a cucerit titlul de la Strasbourg după doar 8 săptămâni de la revenirea în tenis și doar la a patra sa prezență pe tabloul unui turneu WTA. Ucraineanca în vârstă de 28 de ani este jucătoarea cel mai slab clasată care se impune la turneul organizat în Franța, pe zgură. Grație victoriei de la Strasbourg, Svitolina a intrat în istorie. Ucraineanca are cel mai bun bilanț victorii/înfrângeri în primele 20 de finale la nivel WTA din Era Open:
  • 1. Svitolina (17-3)
  • 2. Evert (16-4)
  • 3. Serena, Kvitova, Sharapova, Hingis (15-5)
Printre cele 17 titluri ale sale se numără 5 turnee WTA 1000 și un titlu la Turneul Campioanelor. La finalul partidei cu Anna Blinkova, Elina Svitolina a salutat-o pe adversara sa dând din cap, dar nu a dat mâna cu rusoaica, un gest care deja nu mai surprinde pe nimeni, asta pentru că sportivele din Ucraina au hotărât de comun acord să nu le mai salute pe adversarele din Rusia și Belarus.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo