Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Svitolina, prima finală după ce a devenit mama. Va lupta pentru trofeu la Strasbourg

Marian Ursescu

Publicat 27/05/2023 la 10:53 GMT+3

Elina Svitolina a ajuns în prima sa finală de la revenirea din concediul de maternitate. Ea o va întâlni în ultimul act, în Franța, pe Anna Blinkova

Svitolina

Credit imagine: facebook

Aflată la al șaptelea turneu după ce a devenit mamă, Elina Svitolina s-a calificat vineri seara în finala Internationaux de Strasbourg, turneul cu premii de 225.48 dolari. Ea a învins-o în semifinale pe Clara Burel, după o revenire incredibilă.
Campioană la Strasbourg, în urmă cu trei ani, ucrainianca a revenit de la 4-6, 1-4 și s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-3 în 2 ore și 20 de minute.
"Am încercat doar să lupt în al doilea set", a declarat Svitolina la final. "Nu a fost ușor, Clara a făcut un meci bun. ... În cele din urmă, spiritul de luptă și faptul că am jucat agresiv m-au ajutat foarte mult să câștig acel set", a adăugat soția jucătorului de tenis Gael Monfils.

A fost invitată la Strasbourg!

"În al treilea set, m-am simțit mult mai bine pe teren. Am servit foarte bine, am returnat bine, de asemenea, așa că a fost un set al treilea solid pentru mine și sunt fericită cu victoria", a mai spus Svitolina pentru siteul wtatennis.com.
Punctul culminant al partidei cu Burel s-a consumat la 2-4, în setul doi, atunci când Svitolina a salvat trei mingi și și-a oprit adversara să se desprindă la 2-5. Și la 3-4, ulterior, a revenit de la 0-40 și a egalat, 4-4 la gameuri.
Svitolina caută să fie al cincilea wildcard din istoria turneului care câștigă titlul. Ea speră să se alăture lui Angelique Kerber (2022), Samantha Stosur (2015 și 2017), Maria Sharapova (2010) și Stefanie Graf (1997).

Blinkova joacă a doua finală a carierei

Blinkova a învins-o pe americanca Lauren Davis cu 6-2, 6-2 în cealaltă semifinală și s-a calificat în prima sa finală WTA pe zgură din carieră.
"Sunt foarte fericită că am câștigat acest meci", a declarat Blinkova. "Cred că am făcut o treabă bună și am fost foarte concentrată, punct cu punct. Am încercat să fiu cât mai agresivă, am încercat să o fac să se miște și să vin la fileu pentru a termina punctele cât mai mult posibil.
A fost dificil să rămân calmă, deoarece aveam toate gândurile legate de finală și de victorie, dar am fost fericită că am depășit toate aceste gânduri", a declarat Anna.
Blinkova candidează pentru al doilea titlu WTA de simplu din carieră, după ce a câștigat primul său titlu toamna trecută, în sală, pe hard, la Cluj-Napoca.
Blinkova și Svitolina nu au mai jucat niciodată în circuitul WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo