6-2, 2-0 era scorul în favorea Simonei atunci când jucătoarea din Kazahstan, aflată pe locul 30 în clasamentul WTA, a decis să renunțe să mai lupte în meciul din sferturile de finală, ea acuzând probleme în zona lombară. În semifinale, Simona o va întâlni mâine pe câștigătoarea partidei dintre Garbine Mugruza și Victoria Azarenka.
Marea noastră campioană a controlat în totalitate întâlnirea cu Yulia Putintseva, pe care a întâlnit-o și la începutul acestui an la Australian Open, unde a învins-o în două seturi. Simona a fost cea care a luat inițiativa de fiecare dată și nu i-a dat voie adversarei ei să preia controlul nicio clipă. După primul set, kazaha a cerut un time-out medical, iar apoi a decis să abandoneze la scurt timp de la startul setului doi.

Simona Halep, decizie de mare campioană după ce adversara ei a abandonat

Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 3 ORE
După ce Yulia Putintseva a părăsit Campo Centrale, Darren Cahill a coborât pe teren alături de eleva lui și au început să se antreneze, meciul din sferturi fiind oricum prea scurt. Simona demonstrează încă o data cât de dedicată este sportului în care a scris și scrie istorie pentru România. Nu este pentru prima dată când Simona rămâne pe teren după un meci pentru a-l pregăti pe următorul. Mai mult, arbitra de scaun, Maria Cicak, a întrebat-o pe Simona dacă are nevoie să mai stea în scaun pentru a arbitra un posibil meci cu Darren.
Până acum, campioana noastră nu a cedat niciun set la turneul Premier 5 de la Roma. Ea a avut un prim tur liber, după care a trecut de Jasmine Paolini (6-3, 6-4) și Dayana Yastremska (7-5, 6-4). Deși a început greu turneul, cu dificultăți la serviciu și dereglări la nivelul loviturilor, Simona și-a ridicat treptat nivelul și a obținut o nouă calificare în penultimul act la Foro Italico.
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit ce așteptări are de la meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open
ACUM 6 ORE
Australian Open
Alize Cornet, înainte de meciul cu Simona Halep de la Australian Open 2022: "Nici nu vreau să știu!"
ACUM 10 ORE