Rafa Nadal, favorit numărul 2 la turneul Masters 1000 de la Roma, s-a calificat în semifinale la Foro Italico după ce a trecut favoritul numărul 6, Alexander Zverev, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat exact două ore de joc. Marele campion spaniol se va duela pentru un loc în finală cu americanul Reilly Opelka.
Ocupant al locului 47 ATP, Reilly Opelka, care a reușit 77 de ași în primele patru partide de la Roma, a trecut în sferturi de argentinianul Federico Delbonis (64 ATP), scor 7-5, 7-6(2). Americanul în vârstă de 23 de ani nu a cedat niciun set până în semifinale, iar până în această fază a turneului a trecut de Gasquet, Musetti, Karatsev și Delbonis.

Reilly Opelka nu-și dă nicio șansă în fața lui Rafael Nadal la Roma

Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
ACUM 17 ORE
Chiar dacă a ajuns în această fază a competiției și îl va întâlni în premieră pe Rafael Nadal pe suprafața preferată a ibericului, Reilly Opelka spune că prezența lui în semifinalele de la Roma este o pură întâmplare, asta pentru că un american în penultimul act al unui turneu pe zgură nu poate fi interpretat altfel.
"Ca să fiu sincer, sunt foarte surprins că am ajuns până aici. Zgura nu este suprafața mea. Eu, în semifinale, aici? E un accident. De ce? Am jucat un singur turneu pe zgură, la Madrid. În plus, am avut coronavirus, am suferit din cauza asta, motiv pentru care am lipsit timp de câteva săptămâni. Poate că sună ca o scuză, dar chiar nu am jucat cel mai bun tenis al meu în ultima vreme. În meciul cu Delbonis am fost bun la serviciu și mi-am păstrat calmul. Mi-am schimbat foarte puțin stilul de joc pentru această suprafață, dar iată că mi-a adus un rezultat bun. Cu Nadal va fi o cu totul și cu totul altă poveste", a spus Opelka la conferința de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Știm deja 5 dueluri de vis din turul 3 la Australian Open 2022. Programul de vineri
ACUM O ZI
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM O ZI