Novak Djokovic nu a avut emoții în optimile de finală de la Foro Italico și s-a calificat la pas în sferturile turneului Masters 1000 de la Roma, după ce a trecut de Alejandro Davidovich Fokina (48 ATP). Liderul mondial a avut nevoie de o oră și 10 minute pentru a-l învinge pe sportivul din Spania, scor 6-2, 6-1.
Pentru un loc în semifinale, Nole, campion en-titre la Roma se va duela cu grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP), care a trecut de italianul Matteo Berrettini (9 ATP), scor 7-6(3), 6-2. Favorit numărul 5 pe zgura din capitala Italiei, Stefanos Tsitsipas este hotărât să producă surpriza în sferturi și să-l elimine pe sârb, motiv pentru care a lansat un avertisment la conferința de presă.

Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas, meciul vedetă de la Roma

Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
16/01/2022 LA 10:53
Tsitsipas este hotărât să nu cedeze niciun punct în întâlnirea cu Djokovic, care va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Grecul a lansat un avertisment pentru sârb: "Djokovic a câștigat aici de o mulțime de ori. Pentru mine, așteptarea e să intru pe teren și să ofer cea mai bună evoluție a mea. El poate juca fenomenal pe toate suprafețele, am jucat cu el la Roland Garros. Meciul cu el din sferturi este o oportunitate pentru mine, sper că voi putea juca la cel mai bun nivel al meu și că voi reprezenta o provocare reală pentru el", a spus Tsitsipas la Roma.
Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au mai întâlnit până acum de șapte ori în circuit, marele campion sârb revendicând patru victorii. Grecul l-a învins și el pe sârb, dar doar de trei ori. Totuși, Nole nu a pierdut niciodată în fața lui Tsitsipas pe zgură. Aceasta va fi cea de-a treia lor întâlnire directă pe suprafața roșie.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
16/01/2022 LA 09:15
Australian Open
Djokovic l-a contactat pe Kyrgios, după ce a aflat că va purta un tricou pro-Nole, la Melbourne
15/01/2022 LA 15:10