Al treilea jucător al lumii, Rafael Nadal, s-a impus duminică în finala turneului Masters 1000 de la Roma, în fața numărului 1 mondial Novak Djokovic, cu 7-5, 1-6, 6-3, la capătul unui meci de aproape 3 ore. Pentru Nadal este cel de al 10-lea trofeu pe care și-l adjudecă la Foro Italico.
Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafa Nadal s-a impus greu în primul set, cu un break decisiv la 5-5, după care a închis pe propriul serviciu. A urmat o cădere inexplicabilă, sârbul Novak Djokovic realizând un neverosimil 1-6 în setul 2, în care a servit și a returnat aproape impecabil. În decisiv, Djokovic a pierdut un game pe propriul serviciu la 2-3, ce s-a dovedit a fi decisiv, Nadal reușind în final să se impună și să câștige turneul de la Roma pentru a 10-a oară în carieră.

Novak Djokovic nu a căutat scuze după finala pierdută la Roma

Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19
Pentru victoria sa de la Roma, Rafael Nadal a fost recompensat cu 245.085 euro și 1.000 puncte ATP, în timp ce finalistul a primit 145.000 euro și 600 puncte ATP. Nadal conduce în seria finalelor de la Roma, împotriva lui Djokovic cu 4-2, în timp ce la general s-a apropiat la o singură victorie de un egal perfect, scorul întâlnirilor dintre cei doi fiind acum de 28-29, în favoarea sârbului. În schimb, cei doi sunt la egalitate în ceea ce privește numărul de turnee ATP 1.000 câștigate în carieră, fiecare având câte 36, cu care conduc topul all time.
La conferința de presă de după finală, Novak Djokovic nu a căutat scuze, iar când a fost întrebat despre timpul petrecut pe teren cu o zi în urmă, sârbul a spus că ar mai fi putut să joace câteva ore bune. Sâmbătă, Djokovic a stat aproape 5 ore pe teren (a jucat două meciuri), în timp ce Nadal a petrecut doar o oră și jumătate pe teren în ziua semifinalelor.
"Nu am simțit pic de oboseală. Aș fi putut continua pentru încă câteva ore să joc. Pentru mine, ultimele zile petrecute la Roma mi-au dat o mare încredere. Mi-am găsit jocul pe zgură. Acum, tot ce trebuie să fac e să continui tot așa și să-mi ating nivelul maxim la Paris. Am un sentiment plăcut gândindu-mă la Paris, simt că joc așa cum vreau pe zgură. Voi juca și la Belgrad, sper să fiu pregătit și să fac totul bine la Roland Garros. Am fost fericit că am jucat cu Nadal pentru că nu există o pregătire mai bună pentru zgură decât să joci un meci cu Rafa. Nu există provocare mai mare într-o finală a unui turneu pe zgură. Aș fi putut fi eliminat în sferturi, așa că sunt mândru de evoluția mea de aici. Nadal a fost per total jucătorul mai bun, mai ales în momentele decisive, dar am și eu multe aspecte pozitive de luat după această săptămână", a spus Nole la conferința de presă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
IERI LA 16:32
Tenis
Novak Djokovic i-a cucerit pe israelieni! Sârbul a jucat tenis în scaun cu rotile la Tel Aviv
IERI LA 15:56