Rafa Nadal, favorit numărul 2 la turneul Masters 1000 de la Roma, s-a calificat în semifinale la Foro Italico după ce a trecut favoritul numărul 6, Alexander Zverev, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat exact două ore de joc. Marele campion spaniol se va duela pentru un loc în finală cu americanul Reilly Opelka. Acesta din urmă a trecut în sferturi de Federico Delbonis în două seturi, 7-5, 7-6 (2).
Până în această fază, Rafa Nadal a cedat un singur set și a salvat două mingi de meci în drumul său spre semifinală, în meciul cu Denis Shapovalov din optimile de finală. Ibericul a tras azi o sperietură mare în primul set la scorul de 5-3, atunci când s-a împiedicat de o linie a terenului și a căzut chiar în fața fileului. Totuși, Rafa s-a ridicat și a continuat fără să semnaleze vreo problemă fizică sau vreo accidentare.
Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19

Rafael Nadal e în semifinale la Roma

În urmă cu doar o săptămână, Alexander Zverev producea surpriza turneului de la Madrid după ce-l învingea pe Rafa Nadal în sferturile de finală. De data aceasta, germanul nu a mai putut să producă același nivel de joc, iar spaniolul, de nouă ori campion la Foro Italico, l-a pedepsit aspru pe adversarul său.
Semifinala de la Roma este cea de-a 75-a a carierei la un turneu Masters 1000. În același timp, Alexander Zverev a ratat șansa de a deveni cel de-al patrulea jucător care să-l învingă pe Nadal de două ori consecutive pe zgură:
  • Gaston Gaudio 3x (2003, 2004, 2005)
  • Novak Djokovic 2x (2011 2x și 2015 2x)
  • Fabio Fognini 2x (2015)
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
IERI LA 16:32
Tenis
Alcaraz sărbătorește "dubla" istorică pentru Spania cu Nadal: "Cel mai bun din toate timpurile"
IERI LA 15:05