Ploaia a dat ieri peste cap programul sferturilor de finală de la Roma, astfel că Novak Djokovic și Lorenzo Sonego au avut astăzi foarte mult de muncit pe terenurile de la Foro Italico. Sârbul a întors incredibil meciul din sferturi cu Stefanos Tsitsipas, iar Sonego a revenit și el de la 0-1 la seturi în meciul cu Andrey Rublev.
Deși foarte obosiți după partidele din prima parte a zilei, Djokovic și Sonego au oferit un spectacol deosebit în meciul lor din semifinale. Sârbul a avut nevoie de un singur break pentru a-și adjudeca primul set cu 6-3, dar apoi jocul a căpătat accente dramatice.

Novak Djokovic e în finală la Roma, după un nou meci uriaș

Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19
La 5-4 pentru el în setul secund, Sonego a avut 2 șanse de set pe serviciul lui Djokovic. "Nole" a ieșit din încurcătură și apoi a făcut break-ul, servind pentru meci la 6-5. Liderul mondial a fost în 2 rânduri la un singur punct de victorie, dar Sonego a găsit resurse pentru a se salva de fiecare dată, iar apoi a reușit să facă break-ul, împingând setul în tie-break. Acolo tot Djokovic a început mai bine, conducând cu 3-0, dar italianul a revenit din nou și a câștigat cu 7-5, trimițând partida în decisiv.
Având un moral excelent și fiind susținut frenetic de public, Sonego a început în forță setul 3 și a avut 40-0 pe serviciul lui Djokovic, dar sârbul a demonstrat din nou de ce este unul dintre dintre cei mai mari jucători din istorie. Cu o stăpânire de sine ieșită din comun, Djokovic și-a făcut serviciul și de acolo totul a curs în favoarea sa și chiar dacă Sonego a oferit o replică bună până la final, "Nole" s-a impus în cele din urmă cu 6-3, 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat 2 ore și 45 de minute de joc.
Așadar, după ce a stat aproape 5 ore astăzi pe teren, Novak Djokovic s-a calificat pentru a 11-a oară înca rieră în finala Mastersului de la Roma (are 5 trofee și 5 finale pierdute). Mâine, Djokovic se va duela pentru trofeu cu marele său rival, Rafael Nadal, care a trecut fără mari emoții de Reilly Opelka, în prima semifinală.
Nadal și Djokovic se vor înfrunta pentru a 6-a oară în ultimul act la Foro Italico, ibericul conducând cu 3-2.
Finalele dintre Nadal și Djokovic de la Roma:
  • 2009 - Rafael Nadal-Novak Djokovic 7-6(2), 6-2
  • 2011 - Novak Djokovic - Rafael Nadal 6-4, 6-4
  • 2012 - Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-5, 6-3
  • 2014 - Novak Djokovic - Rafael Nadal 4-6, 6-3, 6-3
  • 2019 - Rafael Nadal - Novak Djokovic 6-0, 4-6, 6-1
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
IERI LA 16:32
Tenis
Novak Djokovic i-a cucerit pe israelieni! Sârbul a jucat tenis în scaun cu rotile la Tel Aviv
IERI LA 15:56