Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal, calificare pe muchie de cuțit în sferturi la Roma! "Matadorul" a salvat 2 mingi de meci

Irina Aldea

Publicat 13/05/2021 la 18:58 GMT+3

Rafael Nadal, al treilea jucător al lumii, s-a calificat în sferturile de finală de la Roma după un meci pe muchie de cuțit, în care a salvat 2 mingi de meci a adversarului.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

De 9 ori campion la Foro Italico, Rafael Nadal a avut nevoie de trei orei și 30 de minute pentru a obține calificarea în sferturile de finală. Marele campion spaniol, favorit numărul 2 la Roma, a trecut în optimi de canadianul Denis Shapovalov, cap de serie numărul 13, scor 3-6, 6-4, 7-6 (3).
Pe durata meciului, Nadal a fost nevoit să salveze două mingi de meci a adversarului, care a avut partida "în mână" și părea că poate produce marea surpriză la competiția din capitala Italiei. În turul următor, pentru un loc în semifinale la Roma, Rafael Nadal îl poate întâlni pe favoritul numărul 6, Alexander Zverev, dacă acesta din urmă trece de Kei Nishikori.

Rafa Nadal – Alexander Zverev, posibil duel în sferturile de finală

În primul tur, Rafa Nadal a trecut de Jannik Sinner, iar în drumul spre sferturile de finală, ibericul a cedat un singur set, în meciul de azi cu Shapovalov, care a fost de două ori la doar un punct câștigat distanță de una dintre cele mai mari victorii ale carierei. Un posibil duel Rafael Nadal – Alexander Zverev ar consemna al doilea duel blockbuster în sferturile de la Roma.
Primul astfel de meci se va produce în partea superioară de tablou, între Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas. Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au mai întâlnit până acum de șapte ori în circuit, marele campion sârb revendicând patru victorii. Grecul l-a învins și el pe sârb, dar doar de trei ori. Totuși, Nole nu a pierdut niciodată în fața lui Tsitsipas pe zgură. Aceasta va fi cea de-a treia lor întâlnire directă pe suprafața roșie.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo