Rafael Nadal crește de la meci la meci în sezonul de zgură și ibericul a reușit să se califice, la Roma, în a 2-a finală din 2021 pe suprafața sa favorită (după cea de la Barcelona, câștigată contra lui Tsitsipas).
Meciul contra lui Reilly Opelka părea unul foarte greu de gestionat de "Matador", deoarece americanul are un serviciu foarte greu de spart, el fiind o adevărată mașinărie de servit ași. Totuși, Rafa a găsit de 2 ori drumul către break, câte o dată în fiecare set, ceea ce a fost suficient pentru a se impune cu un dublu 6-4, la capătul a o oră și 33 de minute de joc.
Tenis
Nadal, Djokovic și Murray, avertizați după retragerea lui Roger Federer: "Va fi efectul de domino!"
IERI LA 17:19

Rafael Nadal, primul finalist de la Roma

Așa cum el însuși afirma după calificarea în semifinale, prezența lui Opelka în această fază a competiției a fost o mare surpriză, dar Nadal nu se putea împiedica totuși de un jucător care nu se simte deloc în largul său pe zgură.
Așadar, Rafal Nadal își așteaptă liniștit adversarul din finala de la Foro Italico, care se va alege dintre Novak Djokovic și reprezentantul gazdelor, Lorenzo Sonego.
Finala de mâine va fi cea de-a 12-a din cariera lui Nadal la turneul din capitala Italiei. "Matadorul" a câșigat de 9 ori turneul (ultima dată în 2019), dar a pierdut și de 2 ori în ultimul act, de fiecare dată în fața lui Djokovic (2011 și 2014).
Dacă va câștiga trofeul, Rafa Nadal ar atinge o altă bornă impresionantă în fabuloasa sa carieră, urmând a avea cel puțin 10 titluri în 4 dintre turneele care se desfășoară anual pe zgură. Deocamdată, ibericul are 13 titluri la Roland Garros, 12 la Barcelona și 11 la Monte Carlo.
Tenis
Badosa, criticată vehement în Spania, după ce a răspuns la întrebarea "Cu cine ai juca dublu mixt?"
IERI LA 16:32
Tenis
Alcaraz sărbătorește "dubla" istorică pentru Spania cu Nadal: "Cel mai bun din toate timpurile"
IERI LA 15:05