Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, statistici "înfricoșătoare", după calificarea în finala de la Roma! Cifrele uimitoare ale polonezei

Irina Aldea

Actualizat 14/05/2022 la 17:56 GMT+3

Iga Swiatek pare pur și simplu de neoprit în circuitul feminin de tenis. Poloneza înregistrează rezultate fabuloase și cifre uluitoare, doborând recorduri cu fiecare săptămână pe care o petrece în circuit concurând.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a ajuns la 27 de victorii consecutive în circuitul WTA. Numărul 1 mondial s-a calificat astfel într-o nouă finală la Roma, după victoria din semifinale în fața Arynei Sabalenka, scor 6-2, 6-1, după doar o oră și 16 minute de joc, arătând un nivel de joc extraordinar. Finala de la Roma va fi a cincea finală consecutivă pentru Iga Swiatek, care își propune să câștige al patrulea său titlu WTA 1000 în acest an.
Iga Swiatek este fără doar și poate demnă de locul 1 mondial. Sportiva din Polonia este a șaptea jucătoare care ajunge în două finale la Roma înainte de a împlini 21 de ani, după Chris Evert, Martina Navratilova, Gabriela Sabatini, Monica Seles, Martina Hingis și Venus Williams. Cu fiecare turneu la care participă, Swiatek își face loc în topuri care includ doar jucătoare care au marcat istoria tenisului mondial feminin.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek, cifre cu adevărat uluitoare după calificarea în marea finală de la Roma

  • 36 de victorii în 2022, exact câte meciuri a câștigat în 2021
  • 27 de victorii consecutive, a treia cea mai lună serie în acest secol
  • 21 de victorii în turneele WTA 1000
  • 10 victorii din poziția de lider mondial
  • 92,31% procentaj al victoriilor
  • 40 de seturi câștigate din ultimele 41 disputate
  • 13 seturi la 0 câștigate
  • 13 seturi la 1 câștigate
  • La Roma, a cincea finală consecutivă în circuit
  • 4 turnee consecutive cucerite
În drumul său către finală, Iga Swiatek a pierdut doar 17 game-uri, singurele jucătoare care au pierdut mai puține game-uri decât ea în parcursul către finală în ultimii 25 de ani fiind Serena Williams în 2013 (10), Kim Clijsters în 2003 (13) și Martina Hingis în 1998 (15). În acest moment, ea se află la egalitate cu Simona Halep, care a reușit aceeași performanță la ediția din 2018. Ultima înfrângere suferită de Swiatek datează din 16 februarie, când s-a înclinat în faţa letonei Jelena Ostapenko, în turul al doilea al turneului de la Dubai.
În marea finală de duminică, Iga Swiatek o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Ons Jabeur (7 WTA) și Daria Kasatkina (23 WTA). Poloneza este de altfel campioana en-titre de la Foro Italico, ea câștigând de-o manieră impresionantă finala din 2021 cu Karolina Pliskova (6-0, 6-0).Iga Swiatek a avut până acum o evoluție senzațională în circuit, câștigând turnee precum Qatar Open, urmat de Sunshine Double, unde a câștigat atât Indian Wells, cât și Miami Open. Ea și-a continuat apoi seria de victorii cu o performanță splendidă pe zgură la Stuttgart Open și a revenit pe teren la Roma, unde a ajuns deja în finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo