Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek - Jabeur, marea finală de la Roma! Tunisianca a salvat minge de meci cu Daria Kasatkina în semifinale

Irina Aldea

Publicat 14/05/2022 la 21:13 GMT+3

Ons Jabeur s-a calificat în marea finală de la Roma pentru prima oară în carieră după ce a învins-o pe Daria Kasatkina în 3 seturi.

Ons Jabeur

Credit imagine: Getty Images

Ons Jabeur s-a calificat sâmbătă în marea finală de la Roma, după ce a trecut de Daria Kasatkina în 3 seturi, salvând o minge de meci a rusoaicei. Tunisianca s-a impus cu scorul de 6-4, 1-6, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră și 56 de minute de joc.
Jabeur a condus cu 4-2 în decisiv, dar Kasatkina s-a impus de două ori la retur și a obținut o minge de pe meci în momentul în care servea la 5-4. Tunisianca a returnat excelent, a făcut rebreak și a obținut până la urmă victoria. Campioană la turneul de la Madrid, Ons Jabeur este a patra jucătoare din istorie care ajunge în finală atât la Madrid, cât și la Roma într-un singur an, după Dinara Safina în 2009, Serena Williams în 2013 și Simona Halep în 2017.
CITEȘTE ȘI:

Iga Swiatek - Ons Jabeur, marea finală de la Roma

Ons Jabeur a câștigat 17 meciuri pe zgură în 2022: a egalat deja cel mai bun bilanț realizat în 2021 de Paula Badosa și Tamara Zidansek. În marea finală, Ons Jabeur o va întâlni pe Iga Swiatek, liderul mondial din WTA și campioana en-titre de la Foro Italico. Poloneza a trecut în penultimul act de Aryna Sabalenka.
Meciul de duminică va reprezenta finalul seriei de victorii pentru una dintre finalistele de la Roma: Jabeur a câștigat ultimele 11 meciuri disputate, iar Swiatek s-a impus de 27 de ori la rând. Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiindu-i favorabil sportivei din Africa, 2-1:
  • 2019, Washington: 4-6, 6-4, 6-4 pentru Swiatek
  • 2021, Wimbledon: 5-7, 6-1, 6-1 pentru Jabeur
  • 2021, Cincinnati: 6-3, 6-3 pentru Jabeur
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo