Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal le dă speranțe fanilor la Roma, după debutul chinuit cu Bergs! Anunțul "Matadorului"

Irina Aldea

Publicat 09/05/2024 la 19:05 GMT+3

Rafael Nadal a obținut joi calificarea în turul al doilea la Roma, după ce l-a învins cu mari emoții pe belgianul Zizou Bergs în trei seturi, revenind de la 0-1 la seturi. "Matadorul" a bifat a 70-a sa victorie la Foro Italico.

Rafael Nadal, Roma 2024

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, l-a învins cu emoţii joi pe belgianul Zizou Bergs, 4-6, 6-3, 6-4, şi s-a calificat în turul al doilea al turneului ATP Masters 1.000 de la Roma. Nadal, ajuns acum pe locul 305 în clasamentul ATP, s-a impus după două ore şi 47 de minute în duelul cu Bergs, locul 108 ATP, venit din calificări.
Spaniolul, măcinat de accidentări în ultimele două sezoane, nu mai jucase din 2022 la Roma, un turneu pe care l-a câştigat de zece ori, un record, ultima oară în 2021.În turul secund, pe Nadal îl aşteaptă un adversar dificil, polonezul Hubert Hurkacz, locul 9 ATP şi cap de serie numărul 7.
CITEȘTE ȘI:

Rafa Nadal le dă speranțe fanilor la Roma, după debutul chinuit cu Bergs

Rafael Nadal a trăit un prim tur la turneul Masters de la Roma mai complicat decât se aștepta, dar la final a izbutit să le dea fanilor săi vești bune. După meciul cu Bergs, Nadal a vorbit pe teren, unde a făcut o evaluare a meciului, fiind foarte fericit pentru victorie, dar știind că trebuie să joace mai bine pentru a putea avansa în turneu:
"Da, bineînțeles, nu a fost cel mai bun meci al meu. M-am antrenat mai bine decât am jucat astăzi, fără îndoială, dar am găsit o modalitate de a câștiga și asta este foarte important la începutul turneului. Pentru mine este normal, așa cum am spus, jocul meu este mai previzibil decât înainte, nu am jucat mult tenis în ultimii doi ani. E un drum cu suișuri și coborâșuri, dar cred că pot face mult mai mult decât am făcut-o astăzi și sper să o fac în turul următor", a precizat Nadal la interivul de pe teren.
El a vorbit și despre ce înseamnă pentru el să joace la Roma, un turneu pe care l-a câștigat de 10 ori în carieră, unde a ajuns de 12 ori în finală și deține absolut toate recordurile: "Este întotdeauna interesant să joci aici. Acest tip de turnee sunt cele mai importante din cariera mea. Sincer, publicul a fost întotdeauna spectaculos față de mine, susținându-mă încă de la începutul carierei mele de tenis, așa că sunt foarte încântat să pot juca din nou tenis aici".
În final, ca de fiecare dată, Nadal a vorbit și în spaniolă, evaluând și analizând mai în profunzime desfășurarea meciului: "Ei bine, un meci dificil. Cred că meciul începuse bine pentru mine, 3-1, 30-0 cu mai mult sau mai puțin confort jucând bine, apoi am făcut un game foarte prost și, de acolo, au fost 20 de minute cu multe îndoieli. Nu am reușit să joc cu calm, iar adevărul este că sunt fericit pentru că până la urmă am găsit o cale de a câștiga, ceea ce pentru mine este foarte important astăzi, pentru încredere, pentru că am jucat din nou aproape trei ore și mă simt bine și am șansa să joc din nou peste două zile".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo