Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal e "all-in" pentru Roland Garros! Ce și-a propus să facă înainte de Paris: "Trebuie să scap de asta!"

Irina Aldea

Publicat 09/05/2024 la 20:42 GMT+3

Rafael Nadal a obținut joi calificarea în turul al doilea la Roma, după ce l-a învins cu mari emoții pe belgianul Zizou Bergs în trei seturi, revenind de la 0-1 la seturi. "Matadorul" a bifat a 70-a sa victorie la Foro Italico. La conferința de presă, Rafa a vorbit despre ce are de făcut pentru a ajunge la Roland Garros în formă maximă.

Nadal e în turul 2 la Roma! Rafa, victorie chinuită, în 3 seturi, cu belgianul Zizou Bergs

Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, l-a învins cu emoţii joi pe belgianul Zizou Bergs, 4-6, 6-3, 6-4, şi s-a calificat în turul al doilea al turneului ATP Masters 1.000 de la Roma. Nadal, ajuns acum pe locul 305 în clasamentul ATP, s-a impus după două ore şi 47 de minute în duelul cu Bergs, locul 108 ATP, venit din calificări.
Spaniolul, măcinat de accidentări în ultimele două sezoane, nu mai jucase din 2022 la Roma, un turneu pe care l-a câştigat de zece ori, un record, ultima oară în 2021.În turul secund, pe Nadal îl aşteaptă un adversar dificil, polonezul Hubert Hurkacz, locul 9 ATP şi cap de serie numărul 7.
CITEȘTE ȘI:

Rafa Nadal știe ce are de făcut înainte de Roland Garros

După meci, spaniolul a răspuns întrebărilor la conferința de presă oficială, vorbind despre condiția sa fizică actuală și despre șansele sale de a fi prezent la Roland Garros. Potrivit presei din Spania, Nadal va profita de această săptămână pentru a lăsa totul pe teren pentru a-și măsura forțele înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, deși această forțare ar putea duce la o accidentare.
"Întotdeauna am neplăceri, problema este dacă mă limitează sau nu. Trebuie să scap de această teamă de a mă accidenta. După această tranziție de lungă durată, trebuie să mă forțez și să demonstrez ce pot. Dacă mă accidentez, mă accidentez, asta e. Ghinion. Ăsta e obiectivul acestei săptămâni. Realitatea este că meciurile ca acesta ajută organismul să se adapteze la nivelurile de solicitare pe care le stabilește circuitul. Dacă ies viu din aceste meciuri, este întotdeauna o veste bună. La nivel de tenis, trebuie să fac lucrurile mult mai bine. Cred că sunt capabil să joc mult mai bine decât am făcut-o astăzi. Mă simt mai aproape de nivelul la care vreau să fiu la antrenamente, dar apoi trebuie să pun această energie în meciuri și asta mă costă", a transmis Nadal la conferința de presă de la Foro Italico.
Ulterior, Nadal a fost întrebat ce progrese simte că a făcut în ultimele săptămâni: "Astăzi nu a fost un meci bun. Am găsit o modalitate de a câștiga și de a-mi oferi opțiunea de a juca din nou. Din antrenamentele mele, sentimentul meu este că pot face mai mult decât am făcut astăzi. Servesc mai bine decât la Barcelona și mă simt mai rapid. Câteodată mă îndepărtez prea mult de linie și asta e ceva ce vreau să îmbunătățesc și să fac mai bine. Cred că trebuie să-mi organizez mai bine poziția pe teren. Primul set al ultimului meu meci de la Madrid este referința pentru modul în care trebuie să joc. Aici este mai bine pentru mine, deoarece nu există altitudine".
În final, ibericul a vorbit despre cât de greu îi e să joace "cu frâna de mână trasă": "Este dificil, pentru că încerc să fac lucrurile pas cu pas, să mă îmbunătățesc în fiecare zi, dar vine momentul în care trebuie să încerc să dau 100% din mine. Trebuie să-mi pierd frica pe care o aveam. La Brisbane am avut o mică ruptură în locul în care m-am accidentat și pentru care am fost operat. A trebuit să-mi îndepărteze o parte importantă din tendonul psoas și să întărească muscular acea zonă mai mult decât înainte. Asta face ca șoldului să-i ia ceva timp să se obișnuiască cu acea nouă configurație".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo