Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep și-a aflat potențiala adversară din optimi, la Roma! Românca a defilat la ultimul duel direct

Nicu Savin

Publicat 11/05/2022 la 14:00 GMT+3

Simona Halep va juca în această seară în turul doi al turneului WTA 1000 de la Roma contra americancei Daniele Collins. În cazul urnei victorii, sportiva noastră va da piept în optimi cu Amanda Anisimova, care a trecut în minim de seturi de Belind Bencic.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a avut un debut solid la Roma, trecând în două seturi de Alize Cornet în prima rundă. Astăzi, românca o va înfrunta pe americanca Daniele Collins în turul secund. Faptul că meciul se joacă pe zgură o face pe sportiva noastră mare favorită, lucru subliniat chiar și de speciaștii din SUA.
Dacă va trece de Collins, Simona va da piept în optimi cu o altă reprezentantă a Statelor Unite. Este vorba despre Amanda Anisimova, care a învins-o pe Belinda Bencic. Americanca de 20 de ani a câștigat în două seturi, scor 7-6 (5), 6-1, după o oră și 46 de minute de joc.
Citește și:

Simona Halep a surclasat-o pe Anisimova la ultima întâlnire directă

Un eventual duel Halep - Anisimova în optimi la Forro Italico ar reprezenta cu siguranță un mare punct de atracție. Cele două jucătoare s-au mai întânit de două ori în circuit, de fiecare dată la Roland Garros. Americanca a surprins-o pe Simona în sferturile de la Paris din 2019, câștigând fără drept de apel, scor 6-2, 6-4.
Simona s-a revanșat însă cu stil în 2020, administrându-i Anisimovei una dintre cele mai drastice înfrângeri din carieră, scor 6-0, 6-1.
Amanda Anisimova a început anul 2022 cu un titlu câștigat, la Melbourne Summer Set 2, dar apoi s-a oprit în optimi la Australian Open, fiind învinsă de Ashleigh Barty. La Dubai, Doha, Indian Wells și Miami a avut prestații modeste, netrecând la niciunul dintre aceste turnee de turul secund, dar odată cu începutul sezonului de zgură și-a regăsit forma. La Charleston s-a oprit în semifinale (a pierdut la Ons Jabeur), iar la Madrid a ajuns până în sferturi (a pierdut la Alexandrova).
Amanda Anisimova ocupă în prezent locul 32 în ierarhia WTA. Apogeul carierei sale din acest punct de vedere a fost în 2019, când a ajuns până pe locul 21. Americanca are în palmares două titluri WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo