Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Așa, și?" Cum a explicat Karolina Pliskova înfrângerea cu 6-0, 6-0, în fața Igăi Swiatek, la Roma

Irina Aldea

Publicat 17/05/2021 la 14:57 GMT+3

Iga Swiatek a învins-o ieri în finala de la Roma fără milă pe Karolina Pliskova, fără ca poloneza să cedeze niciun game. Cehoaica a dat primele explicații pentru eșecul categoric suferit ieri la Foro Italico.

Karolina Pliskova

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek i-a aplicat un dublu 6-0 Karolinei Pliskova, în finala Internazionali BNL d'Italia, câștigând duminică al doilea trofeu al anului. Poloneza, cap de serie numărul 15, a fost într-o dispoziție nemiloasă, administrându-i favoritei numărul 9 un neverosimil 6-0, 6-0, în doar 46 de minute de joc.
Swiatek a cedat doar 13 puncte în total, patru în primul set și nouă în al doilea, și a salvat doar patru șanse de game ale Pliskovei. Poloneza a câștigat cel de-al treilea titlu din carieră, după Roland Garros, toamna trecută, și Adelaide, în februarie, iar rezultatul îi asigură pătrunderea pentru prima dată în carieră în top 10.
Ultimul dublu 6-0 într-o finală WTA a fost înregistrat la victoria Simonei Halep asupra Anastasijei Sevastova, la București, în 2016, iar ultimul la un turneu de 1000 de puncte sau mai mare, a fost victoria lui Stefanie Graf în fața Natashei Zvereva, la Roland Garros 1988. Finala de dumincă este și cea mai scurtă din istoria WTA, după cea din 2009, de la Istanbul, când Vera Dushevina avea nevoie de doar 42 de minute pentru a o învinge pe Lucie Hradecka, cu 6-0, 6-1.

Karolina Pliskova, explicații pentru eșecul suferit în finala de la Roma

Pentru Karolina Pliskova, este doar a doua oară în carieră când nu a reușit să câștige nici un game într-un meci, după ce a pierdut cu 6-0, 6-0, la doar 17 ani, în fața Annei Korzeniak, în 2009, la Latina-Nascosa ITF, în sferturi de finală.Fostă campioană la Roma în 2019, Pliskova a jucat a treia finală consecutivă aici, anul trecut retrăgându-se după o accidentare la picior, în finala pierdută cu Simona Halep, cu 6-0, 2-1.
La doar câteva ore după finală, Pliskova a publicat pe contul personal de Instagram câteva fotografii de la Roma, alături de descrierea: "Așa, și? Doar o altă zi de duminică", a scris ea. La conferința de presă, cehoaica a vorbit mai pe larg despre cele întâmplate: "Consider că ea a avut o zi perfectă, iar eu am avut una mai puțin bună. E combinația care se mai întâmplă în tenis. Nu m-am simțit deloc bine pe teren.
Iga a făcut să-mi fie jocul foarte dificil, să nu pot face puncte și să să-mi fac jocul. A mizat pe un joc foarte rapid, cred că asta și-a și propus. Am avut câteva mingi, doar câteva mingi bune, dar a răspuns excelent, cred că poate juca și mai rapid, mai ales pe zgură. Ea a plasat mingile excelent. Au avut adâncime și au fost aproape de linii", a explicat Karolina Pliskova.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo