Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, campion pentru a 6-a oară la Roma, după victoria cu Tsitsipas! Al 38-lea titlu Masters pentru Nole

Irina Aldea

Actualizat 15/05/2022 la 23:13 GMT+3

Novak Djokovic e noul campion de la Roma. Liderul mondial din ATP l-a învins în marea finală pe Stefanos Tsitsipas în minimum de seturi.

Novak Djokovic, titlul #6 la Roma, al 38-lea Masters al carierei, după finala cu Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic a câștigat în această seară al șaselea titlu la Roma, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în minimum de seturi, scor 6-0, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc. Acesta este primul titlu cucerit de Novak Djokovic în 2022.
Novak Djokovic a avut un start de partidă fabulos, liderul mondial fiind atât de sigur pe el încât nu a cedat niciun game în primul set. În manșa secundă am avut parte într-adevăr de o bătălie pe cinste. Grecul a ajuns la un moment dat să conducă cu 5-2, dar Djokovic a rămas puternic și a reușit să împingă manșa în prelungiri. În tiebreak, Novak a demonstrat că e uiraș și a câștigat cu 7-5.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, victorie fabuloasă la Roma în finală, în fața lui Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic a trecut la Roma de Aslan Karatsev, Stanislas Wawrinka, Felix Auger-Aliassime, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas, fără a ceda set. Acesta este cel de-al 38-lea titlu Masters cucerit de Novak Djokovic în carieră, un record absolut. Următorul este Rafael Nadal, cu 36.
Acum, Novak Djokovic este cel mai vârstnic campion de la Roma, la 34 de ani, 11 luni și 23 de zile, depășindu-l pe Rafael Nadal, care se impunea în 2021 având 34 de ani, 11 luni și 13 zile. În plus, Novak Djokovic deține acum 87 de titluri în carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo