Novak Djokovic este în semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Roma. Numărul 1 mondial a trecut în sferturi de Felix Auger-Aliassime (9 ATP), scor 7-5, 7-6(1), într-o partidă care a durat 2 ore și 12 minute.
Grație acestei victorii, sârbul a ajuns la victoria cu numărul 999 a carierei, în urma celui mai bun meci al său din 2022. Chiar și Djokovic a declarat la finalul partidei că duelul din sferturi s-a jucat la un nivel foarte înalt, chiar dacă cei doi jucători nu au avut parte de cele mai bune condiții, deoarece partida s-a disputat seara.
"Cred că a fost un meci cu un nivel foarte ridicat al tenisului. Condițiile nu au fost cele mai bune, am jucat seara, iar mingea a fost mai lentă și a sărit mai puțin. Am reușit, din fericire, să mă adaptez situației și să obțin victoria.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM O ZI
Este prima oară când am jucat împotriva lui. Îl știu foarte bine, dar nu ne-am întâlnit niciodată în competiții. Are un serviciu letal și este o mare diferență atunci când joci împotriva lui față de antrenamentele pe care le faci cu el. A fost greu să returnez serviciul lui Felix. În general, este un jucător complet și se află la un nivel foarte bun", a declarat Novak Djokovic.
Citește și:

Casper Ruud, adversarul lui Novak Djokovic în semifinalele de la Roma

În semifinalele turneului de la Roma, Novak Djokovic îl va întâlni pe Casper Ruud (10 ATP). Norvegianul a trecut în sferturi de Denis Shapovalov, scor 7-6(7), 7-5, după 2 ore și 21 de minute de joc.
"Este un adversar cu o calitate incredibilă, mai ales pe zgură. Și-a îmbunătățit jocul pe toate suprafețele. A ajuns deja în finală la Miami, muncește din greu și e un băiat deosebit. M-am antrenat cu el de câteva ori și ne înțelegem foarte bine și în afara terenului.
M-am mai întâlnit cu el aici, dar va fi diferit, vor fi alte condiții. Sper să joc la fel de bine", a mai spus Novak Djokovic, care a vorbit și despre cele 999 de victorii ale carierei: "Adevărul este că e ceva incredibil. Sunt bucuros că am reușit să realizez așa ceva și sper că împotriva lui Casper va veni și victoria cu numărul 1000".
Novak Djokovic și Casper Ruud s-au întâlnit până acum de două ori. Prima întâlnire a avut loc la Roma, în 2020, în timp ce a doua a avut loc la Turneul Campionilor de la finalul anului trecut. În ambele întâlniri, sârbul s-a impus fără să piardă vreun set.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51