Novak Djokovic s-a calificat în finala turneului Masters 1000 de la Roma, după ce a trecut în semifinale de norvegianul Casper Ruud. Aceasta este a 11-a finală pentru sârb la Foro Italico, într-un turneu pe care l-a câștigat până acum de 5 ori.
Alături de Rafael Nadal, sârbul a dominat în ceea ce privește prezențele în finala de la Roma. Din anul 2005, atunci când Nadal a câștigat primul său titlu pe zgura din Italia, unul dintre cei doi mari campioni s-a aflat de fiecare dată în ultimul act al turneului.
Mai mult de atât, doar de două ori am avut alți câștigători în această perioadă. În 2016, Andy Murray se impunea în ultimul act, în timp ce în 2017, Alexander Zverev câștiga la Roma. În ambele finale, cei doi l-au învins pe Novak Djokovic.
Wimbledon
Novak Djokovic a construit la Wimbledon "tenismenul perfect"! Ce arme a luat de la Federer și Nadal
ACUM O ORĂ
Pentru al 18-lea an la rând, Novak Djokovic sau Rafael Nadal se află în finala de la Roma, iar această statistică ne reamintește, dacă mai era nevoie, de modul categoric în care cei doi, alături de Roger Federer, au dominat tenisul masculin.
De asemenea, cei doi s-au întâlnit de 6 ori în ultimul act de la Roma, scorul fiind de 4-2 în favoarea spaniolului.

Rezumatul partidei în care Novak Djokovic a obținut victoria cu numărul 1000 a carierei

Citește și:

Novak Djokovic îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas în finala de la Roma

Calificat în finala de la Roma, Novak Djokovic caută să câștige un nou titlu pe zgura de la Foro Italico și victoria cu numărul 1001 a carierei. În ultimul act de la Roma, numărul 1 mondial îl va întâlni pe Stefanos Tsitsipas (5 ATP).
În semifinale, grecul și-a luat revanșa pentru înfrângerea de săptămâna trecută de la Madrid și l-a învins pe Alexander Zverev (3 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-3, la capătul unei partide care a durat 2 ore și 30 de minute.
Până acum, cei doi s-au întâlnit de nouă ori, iar Djokovic conduce cu 6-3. De asemenea, Djokovic și Tsitsipas s-au întâlnit de patru ori pe zgură, iar numărul 1 mondial s-a impus de fiecare dată. Ultima confruntare dintre cei doi a avut loc în finala de la Roland Garros, acolo unde Djokovic a revenit de la 0-2 la seturi și a câștigat al 19-lea titlu de Grand Slam.
Finala ATP Masters 1000 de la Roma dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas este în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player de la ora 17:00.
Wimbledon
Elevul lui Darren Cahill, "avertisment" pentru Djokovic la Wimbledon: "Mă voi distra pe teren!"
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 7 ORE