Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic a câștigat în această seară al șaselea titlu la Roma, după ce l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în minimum de seturi, scor 6-0, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc. Grecul a ratat şansa de a-şi lua revanşa după eşecul suferit în faţa lui Djokovic în finala ediţiei trecute a turneului de la Roland Garros, câştigată la mare luptă de sârb, după cinci seturi.
Marele campion sârb, cel mai vârstnic campion de la Roma, la 34 de ani, 11 luni şi 23 de zile, a cucerit cu această ocazie primul său titlu din acest an, confirmând revenirea la forma sa maximă, după un prim trimestru bulversat de expulzarea sa din Australia şi de interdicţia de intra în Statele Unite, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva COVID-19.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Stefanos Tsitsipas, victorie clară cu Thompson la Wimbledon! Super-duel pentru grec în turul 3
ACUM 3 ORE

Novak Djokovic e GOAT-ul din tenis, crede Tsitsipas

"Am atât de mult respect pentru Novak. Fiecare decizie pe care a luat-o, o înțeleg, chiar și pe cele din trecut. Le susțin. Este o persoană foarte înțeleaptă și știe exact ce face când vine vorba de cariera și viața lui. Gândește totul cu scopul de a atinge perfecțiunea. Când vine vorba de dieta sa sau de viața de zi cu zi, de tenis, are totul programat foarte bine. Este ca o mașină de Formula 1: orice mic detaliu îi poate perturba ritmul.
El se asigură că fiecare lucru pe care îl face ajunge cât mai aproape de perfecțiune. Bineînțeles că nu pot să neglijez acest lucru și să nu mă simt inspirat de el, pentru că este profesionalism la maxim. În ceea ce privește discuțiile despre legendele tenisului și despre doborârea de recorduri, când vine vorba de toate aceste lucruri, eu personal cred că el este unul dintre cei mai profesioniști și cel mai bun dintre toți", a spus Stefanos Tsitsipas la conferința de presă de la Roma.
Triumful lui Djokovic la Roma a venit la o zi după ce sârbul a intrat în clubul select al jucătorilor care au atins bariera de 1.000 de victorii în circuitul profesionist, din care mai fac parte americanul Jimmy Connors (1.274 de succese), elveţianul Roger Federer (1.251), cehul Ivan Lendl (1,068) şi spaniolul Rafael Nadal (1,051). Novak Djokovic a obţinut cu această ocazie al 38-lea său titlu de categoria Masters 1.000 ATP, stabilind un nou record. El şi-a încheiat parcursul la actuala ediţie a turneului din capitala Italiei fără să cedeze niciun set în drumul său către trofeu.
Wimbledon
Kokkinakis i-a făcut pe toți să râdă la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic! Ce a putut să spună
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Djokovic, provocat la Wimbledon de un jurnalist: "Te-a motivat să-l bați pentru că e australian?"
ACUM 5 ORE