Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev, în sferturi la Roma, după o meci solid contra lui Zverev! Rusul, bornă notabilă în 2023

Nicu Savin

Publicat 16/05/2023 la 22:49 GMT+3

Daniil Medvedev s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Roma, după ce a trecut în două seturi de Alexander Zverev, scor 6-2, 7-6(3). Este pentru a 8-a oară în acest an când rusul ajunge în ultimii 8 la un turneu, 4 dintre aceste reușite venind în competiții de 1000 de puncte.

Daniil Medvedev lors de son 8es de finale du Masters 1000 de Rome, contre Alexander Zverev, le 16 mai 2023

Credit imagine: Imago

Daniil Medvedev continuă să demonstreze că traversează o perioadă foarte bună în carieră, deși este sezonul de zgură, suprafață pe care rusul nu a excelat niciodată. Astăzi, al 3-lea jucător al lumii s-a calificat în sferturile de finală de la Roma, după ce a trecut de Alexander Zverev.
Cei doi se întâlniseră și în optimile de la Monte Carlo, iar după acel meci, câștigat tot de rus, a avut loc un război al declarațiilor, astfel că era de așteptat un meci tensionat la Foro Italico. Nu a fost cazul decât în finalul setului secund, pentru că Medvedev a controlat meciul în cea mai mare parte și s-a impus mimin de seturi.

Daniil Medvedev e în sferturi la Roma și încă speră să treacă pe locul 2 ATP înainte de Roland Garros

Rusul a greșit foarte puțin în startul meciului și și-a adjudecat primul set cu 6-2. Zverev a echilibrat disputa în manșa secundă, când s-a mers cu serviciul până la 3-3. A urmat un game lung pe serviciul lui Zverev, în care Medvedev a fructificat a 4-a minge de break și a trecut în față. Meciul părea că s-a terminat în acel moment, dar rusul a avut un moment de slăbiciune. Și-a pierdut serviciul de la 40-0 și apoi Zverev a trecut în față pentru prima dată. Neamțul a ratat chiar și o minge de set la 5-4, 40-30, iar ulterior s-a ajuns în tie-break.
Rusul s-a adunat și a reușit să închidă partida cu 6-2, 7-6 (3), după o oră și 55 de minute de joc, calificându-se astfel în al 8-lea sfert de finală din acest sezon (de 4 ori a făcut-o la turnee Masters).
În urma acestei victorii, Medvedev păstrează șanse să treacă peste Novak Djokovic în clasamentul ATP și să fie cap de serie 2 la Roland Garros. Pentru asta, rusul va trebui să câștige trofeul la Foro Italico, iar Nole să nu ajungă în finală.
Pentru un loc în semifinale, Daniil Medvedev se va duela cu Yannick Hanfmann, care face turneul carierei la Roma. Germanul de pe locul 101 ATP l-a învins pe Taylor Fritz în turul doi, iar azi a mai făcut o victimă din top 10, Andrey Rublev, de care a trecut în 3 seturi, scor 7-6 (5), 4-6, 6-3. Hanfmann a venit din calificări, astfel că turneul de la Roma este al 4-lea Masters consecutiv în care un jucător venit din calificări atinge faza sferturilor de finală. Christopher Eubanks a făcut asta la Miami, Jan Lennard-Struff la Monte Carlo și Madrid, iar Aslan Karatsev la Madrid.
Succesul lui Hanfmann în fața lui Rublev nu a fost singura mare surpriză a zilei. Jannick Sinner, cap de serie 8, a fost învins în fața propriilor suporteri de Francisco Cerundolo, scor 7-6 (3), 2-6, 2-6. Argentinianul va juca în faza următoare împotriva lui Casper Ruud, pe care l-a învins în cele două dueluri directe pe zgură de până acum, ultimul chiar în acest an, la Barcelona.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo