Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul lui Patrick McEnroe pentru Djokovic, după înfrângerea sârbului cu Rune. Reacția sa: "Ca întotdeauna"

Andrei Nicolae

Actualizat 17/05/2023 la 21:58 GMT+3

Novak Djokovic a fost eliminat de la Masters-ul de la Roma în faza sferturilor de finală de Holger Rune, scor 2-6, 6-4, 2-6. Partida a fost plină de tensiuni, însă Nole le-a lăsat la o parte în final când a dat mâna atât cu norvegianul, dar și cu arbitrul partidei, moment apreciat de Patrick McEnroe, fratele legendei John McEnroe.

Rezumatul partidei Holger Rune - Novak Djokovic, de la Roma, câștigată de danez în 3 seturi

Favoritul numărul unu al competiției de la Foro Italico a fost eliminat de Holger Rune în trei seturi la capătul unei partide în care ambii jucători au avut ceva de împărțit cu arbitrul. Rune a câștigat clar primul set, Nole având momente în care a fost de nerecunoscut pe teren. În manșa secundă tot danezul părea jucătorul mai bun, dar a fost nevoie de un singur break al sârbului pentru ca totul să se schimbe. Rune a cedat nervos și a început să se certe cu arbitrul din cauza unei decizii defavorabile.
picture

Djokovic s-a enervat în setul 3 al meciului cu Rune! "Ce-i cu toată drama? Joci teatru sau ce?"

Nole a început la rândul său să se certe cu omul aflat pe scaun, care l-a avertizat pentru depășirea limitei de timp între puncte. Acest episod a avut loc în setul decisiv, când norvegianul conducea cu 2-0 după ce reușise deja un break. Nole a echilibrat puțin disputa, dar era deja prea târziu și Rune a câștigat setul 3 cu 6-2, avansând în semifinale.
Deși Djokovic a fost probabil dezamăgit de prestația sa din teren, nu a uitat să își arate respectul față de norvegian, dar și față de arbitru, pe care i-a salutat după finalul partidei. Gestul său de a da mâna cu cei doi mai ales după ce a fost nervos pe Mohamed Lahyani, arbitrul partidei, l-a impresionat pe Patrick McEnroe, fratele legendei John McEnroe, care l-a lăudat pe Nole.
"Ca întotdeauna, Nole are clasă și în momentul în care pierde, cu adversarul său ȘI cu arbitrul", a menționat Patrick McEnroe, care a pus accentul pe faptul că Nole a dat mâna și cu omul de pe scaun în ciuda discuțiilor aprinse avute cu el.
Citește și:

NOVAK DJOKOVIC, CUVINTE MARI DESPRE HOLGER RUNE, DUPĂ CE DANEZUL L-A ÎNVINS LA ROMA

La conferința de presă de după meci, Djokovic a pus evoluția sa mai puțin reușită pe seama condițiilor lente de la Roma. Totuși, sârbul nu i-a luat din merite învingătorului, spund despre el că este un jucător complet și a meritat victoria din plin.
"Zilele acestea au fost condiții mai lente. Cred că este probabil cel mai rece și mai umed turneu pe care l-am jucat vreodată aici, la Roma. Chiar nu-mi amintesc să fi plouat atâtea zile la rând. Evident, în astfel de condiții, este foarte greu să lovești mingea așa cum își dorești. El este foarte, foarte rapid și are o mare răbdare. E un jucător foarte talentat, dinamic și complet. Azi a fost mai bun. A jucat prea bine în cea mai mare parte a jocului. Am început prost setul al treilea și acolo s-a decis meciul. Și-a controlat nervii și a meritat să câștige", a spus Djokovic.
Rugat să-i spună ce sfat i-ar putea da lui Rune, Nole a avut o replică savuroasă: "O să-i cer un sfat probabil! M-a bătut de două ori, așa că nu am niciun sfat pentru el. Se descurcă foarte bine".
Succesul de azi a fost al doilea consecutiv obținut de Rune contra lui Djokovic, după cel din finala Mastersului de la Paris din 2022. Pentru un loc în finala de la Foro Italico, danezul se va duela cu învingătorul partidei Casper Ruud - Francisco Cerundolo.
Pentru Djokovic, acest eșec poate avea urmări severe în perspectiva Grand Slam-ului de la Roland Garros. Dacă Daniil Medvedev va câștiga la Roma îl va depăși pe sârb în ierarhia ATP și Nole va fi cap de serie 3 la Paris, ceea ce înseamnă că ar putea fi pe aceeași parte de tablou cu Carlos Alcaraz.
Turneul ATP Masters 1000 de la Roma se desfășoară în perioada 10-21 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo