Bara (25 ani) a fost pe val toamna aceasta. Ea a reușit un tur 3 la Praga WTA 125k, o finală într-un ITF W80 în Franța, prima într-un turneu cu premii de peste 60.000$, rezultate încoronate apoi de calificarea pentru prima oară pe un tablou de Grand Slam, la Roland Garros, unde a ajuns până în "șaisprezecimi".
Freelancer-ul Daniel Radu (facebook.com/danielradutenis) a stat de vorbă cu tenismena antrenată de Marius Comănescu și care colaborează cu preparatorul fizic Marius Papu. Iată ce a avut de declarant Irina:
Transylvania Open
Irina Bara, pulverizată la Transylvania Open în optimi! Românca a câștigat doar trei game-uri
28/10/2021 LA 11:48
- Bună, Irina! Cum privești în urmă cel mai bun sezon al carierei tale de până acum?
Bună! Deși a fost un an complicat, cu o perioadă îndelungată fără competiții, eu sunt foarte mulțumită de evoluția mea din ultimele săptămâni. Au fost niște rezultate care îmi dau multă încredere pe viitor și sper ca sezonul următor să înceapă cel puțin la fel de bine.
- Cum ai sărbătorit după rezultatul excelent de la Roland Garros?
Am sărbătorit așa cum sărbătoresc de obicei după o reușită importantă, acasă împreună cu familia mea. M-am bucurat de toate preparatele gătite de părinții mei și de timpul petrecut alături de ei.
- Ce îți dorești în viitorul apropiat, pe partea profesională?
Cel mai important pentru mine este să fiu sănătoasă și să mă pot pregăti la un nivel foarte ridicat. Bineînțeles, accederea în Top 100 este un lucru pe care și-l dorește orice jucător profesionist de tenis, iar eu de data aceasta simt că sunt foarte aproape și că pot intra curând acolo.
Irina Bara ocupă locul 116 WTA și este singura care a atins în premieră această poziție în ultimii 3 ani și tot singura care a intrat pentru prima oară în Top 160, în ultimii 5 ani, asta pentru a evidenția că noua generație încă se lasă așteptată și performanța se poate face indiferent de vârstă. Șteianca nu e 100% decisă dacă va mai continua în 2020 sau ce turnee va mai juca, dar vă vom ține la curent.
Transylvania Open
Irina Bara a câștigat duelul 100% românesc al zilei la Transylvania Open, în fața Irinei Begu
26/10/2021 LA 13:01
Roland Garros
Roland Garros 2021 | Irina Bara, eliminată în primul tur de către Astra Sharma
01/06/2021 LA 10:33