Marian Vajda, unul dintre cei mai decorați antrenori din istoria tenisului, nu mai face parte din echipa lui Novak Djokovic de la începutul lunii martie. Tehnicianul slovac nu a fost alături de Djokovic la Melbourne și nici la Dubai de la începutul acestul sezon competițional. Ulterior, Vajda a explicat ce ar putea sta la baza rupturii dintre el și Djokovic. Este vorba despre decizia sârbului de a merge la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo.
"Lucrurile nu mai mergeau bine din iulie. El a rămas fără energie la US Open, după ce a pierdut-o aproape pe toată la Jocurile Olimpice. Nu am fost în favoarea participării lui la Jocuri, termenele erau foarte scurte, nu prea avea timp să se pregătescă, iar efortul fizic și mental era prea mare. Am înțeles că obiectivul lui era, desigur, să ofere Serbiei o medalie de aur. Dar a existat un decalaj. Și apoi a apărut problema nevaccinării, el nu ar juca multe turnee ca jucător nevaccinat și are deja o echipă puternică cu Goran Ivanisevic", a spus Vajda pentru Sport.sk.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM O ORĂ

Ivanisevic nu e de acord cu Marian Vajda în privința alegerilor lui Novak Djokovic

După interviul oferit de Vajda, se pare că prezența lui Novak Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în iulie 2021, a fost adevăratul motiv al despărțirii dintre numărul 1 mondial și antrenorul său fidel, Marian Vajda. De atunci, Goran Ivanisevic, care rămâne singurul antrenor al jucătorului sârb, nu a fost de acord cu omologul său pe această temă în ultimul său interviu cu Ubitennis.
"Nimeni nu l-ar fi putut împiedica să joace la Jocurile Olimpice. Eu spre deosebire de Marian nu cred că a făcut o greșeală. Cred doar că a făcut o greșeală jucând la dublu mixt. Nu era necesar, pentru că în final era obosit. Nu a jucat nici măcar pentru locul trei sau patru. Nu cred că din acest motiv a pierdut finala de la US Open.
Medvedev a fost foarte bun. Nu poate fi subestimat niciodată, în niciun moment. Este un jucător incredibil. A fost un jucător mai bun în acea zi. Dar Novak nu a fost Novak. Ceva lipsea. Dar, din nou, nu cred că este din cauza Jocurilor Olimpice. Pur și simplu s-a întâmplat. S-a întâmplat într-un moment nepotrivit. S-a întâmplat în cel mai important meci. Probabil că ar fi intrat în istoria tenisului să câștige după... atâția ani. Primul tip care a avut șansa de a realiza un Grand Slam în același an calendaristic".
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM O ZI
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31