După un start de 2020 fantastic, în care a impresionat inclusiv în FED Cup, pandemia a întârziat "explozia" sportivei noastre. Acum, însă, la St Petersburg, Jaqueline a reuşit să facă un turneu superb. Venită din calificări, a eliminat-o în optimi pe Ostapenko, fostă câştigătoare de Grand Slam, în ceea ce a reprezentat cea mai importantă victorie din carieră. Acum, Cristian e în faţa unui alt test de foc, contra Svetlanei Kuznetsova, fost număr doi mondial şi dublă câştigătoare de turneu de Mare Şlem.

Jaqueline Cristian, antrenamente la Academia lui Nick Bollettieri

Faptul că "Jaq" se bucură de mare popularitate printre iubitorii tenisului nu e întâmplător, ea având toate calităţile să reuşească la cel mai înalt nivel. Şi din punct de vedere psihic stă excelent, pregătirea la Academia lui Nick Nollettieri spunându-şi cuvântul.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
De altfel, Jaqueline Cristian a mărturisit într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani că a rămas în permanentă legătură cu legendarul antrenor american.
"Vorbesc aproape zilnic cu Nick, atunci când suntem amândoi în academie. Fac chiar și antrenamente cu el, de la ora 6 dimineața, de 2-3 ori pe săptămână. Mă ajută foarte mult. Mereu îmi spune să muncesc cât pot de mult pentru că am potențial și talent, dar fără muncă nu se poate. Mereu mă ajută când am nevoie de ceva, este un om incredibil. Mă bucur că îl cunosc și că are încredere în mine. Până la urmă, el a lucrat cu toți marii tenismeni ai lumii și are un ochi incredibil. Nu prea s-a înșelat cu vreun jucător până acum. Acest lucru îmi dă o încredere și o motivație enormă atunci când vorbește cu mine, pe teren sau la antrenament", spunea Jaq pentru ProSport în 2015.
Jaqueline a vorbit la acea vreme și despre aspectul pe care l-ar lua din jocul Simonei Halep: "Din jocul Simonei sunt multe de luat. Cel mai mult mi-ar plăcea să mă pot mișca la fel de bine în teren, așa cum o face ea. Este mereu pregătită și foarte rar o surpinde o minge. Nu renunță nicio clipă să alerge după ea".
Care este obiectivul ei în tenis? "Să ajung cât de sus pot. Cel mai înalt obiectiv este Top 10 WTA, dar până acolo este multă muncă și mulți pași de urmat. Dintre jucătoarele din România, aș vrea să fac o combinație între jocul de picioare al Simonei, determinarea Monicăi și calmul Irinei. Ar fi perfect".

Jaqueline Cristian - Svetlana Kuznetsova, după ora 15:00 | Cine este idolul eroinei de la St Petersburg

Jaqueline Cristian a început să joace tenis încă de la 4 ani și a crescut admirând-o pe Maria Sharapova, visând să ajungă într-o zi la nivelul campioanei din Rusia. "Nu mai voiam să merg la școală, doar să stau pe teren toată ziua”, spunea Jaqueline. Ironic sau nu, Jaqueline a obținut prima mare victorie a carierei chiar împotriva Rusiei, în Fed Cup, anul trecut.
Acum, tot în Rusia, Jaqueline Cristian face turneul carierei şi o va întâlni azi pe Kuznetsova, într-un meci ce va începe după ora 15:00. Va fi al treilea meci al zilei la St Petersburg şi desfăşurarea lui poate fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02