În vârstă de doar 19 ani, argentinianul Juan Manuel Cerundolo, ocupant al locului 335 ATP, a câştigat, duminică, turneul Cordoba Open din ţara lui natală, la prima sa participare pe tabloul principal al unei competiţii din circuitul ATP. Venit din calificări, Juan Manuel Cerundolo, s-a impus în ultimul act cu scorul de 6-0, 2-6, 6-2, în fața mult mai experimentatului jucător spaniol Albert Ramos-Vinolas, 33 de ani, locul 47 ATP.
În urma succesului extraordinar de ieri, Cerundolo a urcat peste 150 de locuri în clasamentul ATP, până pe poziţia 181, după ce s-a impus la competiția de 250 de puncte. După 1990, doar patru jucători clasaţi mai slab ca Juan Manuel Cerundolo au câştigât un turneu ATP, Lewis Hewitt (1998, Adelaide), când era pe locul 550 mondial, Pablo Andujar (2018, Marrakech), locul 355, Feranndo Gonzalez (2000, Orlando), locul 352, şi Tommy Haas (2004, Houston), locul 349. Înaintea acestui turneu, Cerundolo disputatse 14 meciuri în ATP Challenger Tour, cu un bilanţ de şapte victorii şi tot atâtea înfrângeri.
BNP Paribas Open
Rezultatele nopții la Indian Wells, la masculin. Kyrgios, impresionant
10/03/2022 LA 17:22

Juan Manuel Cerundolo, noua senzație din tenisul mondial masculin

De asemenea, Juan Manuel Cerundolo devine primul jucător care câștigă titlul la debutul în circuitul ATP, după Santiago Ventura, triumfător la Casablanca în 2004. În drumul lui spre titlu la Cordoba Open, Cerundolo a trecut de Seyboth Wild, Kecmanovic, Monteiro, Coria și Ramos, cedând în total patru seturi.
"Este ceva incredibil! Nu-mi vine să cred. Sunt atât de fericit de acest titlu și de acest obiectiv atins! Speram să se întâmple mai devreme sau mai târziu, dar tot nu-mi vine să cred! Sunt atât de multe lucruri în capul meu acum că nu le pot exprima pe toate. Singurul lucru pe care îl pot spune este că sunt foarte fericit și mă voi bucura în această noapte", a declarat Juan Manuel Cerundolo după finala disputată la Cordoba, câștigată într-o oră și 55 de minute de joc.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
ACUM 4 ORE
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
ACUM 7 ORE