În ciuda faptului că în urmă cu câteva zile părea puțin probabil să se mai desfășoare în 2020, US Open merge înainte. Pregătirile organizatorilor sunt în toi, iar ultimele detalii legate de reglementările implementate sunt puse la punct. Totuși, pentru jucători, participarea la US Open 2020 nu va fi o misiune prea ușoară, indiferent de obiectivele pe care și le-au setat, asta pentru că americanii au planuri mari privind sancțiunile aplicabile în cazul unui focar de coronavirus.
Jurnaliștii de la Marca transmit că jucătorii care vor fi depistați pozitiv cu coronavirus vor fi descalificați. Aceeași măsură va fi luată și în cazul în care unul sau mai mulți membri din echipa unui jucător va fi descoperit pozitiv. Pentru moment, doar ATP și-a exprimat opinia cu referire la această reglementare. Reprezentanții ATP nu sunt de acord, în schimb vor să anuleze punctele obținute de un jucător în cazul în care acesta sau un membru din echipa lui va fi testat pozitiv cu COVID-19.
În plus, un participant poate să vină însoțit de doar trei persoane, iar jucătorii pot alege să se cazeze într-o locuință privată, nu la hotelurile recomandate de organizatori, însă atunci sunt obligați să plătească toate măsurile de siguranță sanitară. Mai mult, testele PCR sunt obligatorii, iar dacă un jucător părăsește zona de siguranță aleasă de americani fără acordul scris al șefului medical sau al directorului turneului, el va fi exclus din competiție, urmând să primească punctele din runda anterioară și să fie penalizat financiar.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38

Simona Halep a decis să mai dea o șansă participării la US Open

Simona Halep a declarat în repetate rânduri că nu e sigură de participarea la US Open în condițiile pandemiei de coronavirus din Statele Unite ale Americii. Campioana noastră a precizat că nu se gândește să participe anul acesta la turneele organizate în America și Asia. Totuși, ceva a făcut-o pe reprezentanta noastră să se răzgândească și să mai dea o șansă participării la competiția de la Flushing Meadows.
Decizia Simonei are cel mai probabil la bază anularea turneului de la Madrid, care era programat imediat după terminarea Grand Slam-ului american. Campioana noastră ar fi luat parte fără doar și poate la competiția de la Caja Magica, având în vedere performanțele foarte bune obținute acolo de-a lungul timpului, dar și legătura puternică pe care o are cu patronul turneului, Ion Țiriac. În condițiile anulării turneului din Capitala Spaniei, Simona Halep se gândește să facă deplasarea la New York.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02