Sportivul de 26 de ani, care a spus anul trecut că nu ştie cât va mai juca tenis profesionist, este un favorit al fanilor, iar atmosfera de la meciurile sale de la turneul de Mare Şlem de la Melbourne seamănă cu cea de la partidele din Cupa Davis.
Într-o postare pe Instagram însoţită de o fotografie a sa, Kyrgios a dezvăluit că în urma cu trei ani starea sa psihică era foarte proastă.
"Dacă vă uitaţi cu atenţie, pe braţul meu drept puteţi vedea cum m-am rănit. Mă gândeam la sinucidere şi mi-era greu să mă ridic din pat, darămite să joc în faţa a milioane de oameni", a spus el.
Roland Garros
Organizatorii Roland Garros, despre starea lui Nadal: "Ne rugăm să îi fie bine, îi ținem pumnii"
ACUM 10 MINUTE
"Eram singur, deprimat, negativ, am abuzat de alcool, de droguri, mi-am îndepărtat familia şi prietenii. Am simţit că nu aş putea să vorbesc sau să am încredere în nimeni. Acesta a fost rezultatul faptului că nu m-am deschis şi am refuzat să fiu sprijinit de cei dragi şi pur şi simplu să trag încetul cu încetul de mine să fiu pozitiv", a adăugat australianul.
CITEȘTE ȘI:
LECȚIA OFERITĂ DE MEDVEDEV. A DEVENIT NUMĂRUL UNU ÎN LUME ÎN ZIUA ÎN CARE ȚARA SA A ATACAT UCRAINA. ANUNȚUL FĂCUT

Problemele de sănătate mintală, tot mai prezente în rândul sportivilor de top

Japoneza Naomi Osaka, fostă număr 1 mondial, a adus problema în lumina reflectoarelor când s-a retras anul trecut de la mai multe turnee, ea vorbind de problemele de anxietate, marcate de "numeroase episoade depresive".
Fost număr 13 mondial, Kyrgios, care a coborât pe locul 137 în clasament după ce a ratat părţi din sezonul trecut din cauza accidentărilor, a îndemnat pe toată lumea să se deschidă.
"Ştiu că viaţa de zi cu zi poate părea extrem de obositoare, uneori imposibilă", a spus el, adăugând că va fi disponibil pentru toţi cei care vor dori să vorbească.
"Înţeleg că simţi că, dacă te deschizi, te poţi simţi slab sau speriat. Îţi spun chiar acum, e în regula, nu eşti singur. Sunt mândru să spun că m-am schimbat complet şi că am o perspectivă complet diferită faţă de toate (...). Vreau să fiţi capabili să atingeţi potenţialul maxim şi să zâmbiţi. Viaţa aceasta este frumoasă", a adăugat jucătorul.
Sursa: Agerpres
Roland Garros
Simona Halep, prima mare schimbare în joc, de când e antrenată de Mouratoglou
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM O ORĂ