Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federer va avea parte de retragerea perfectă: "Se potrivește de minune că The Big 4 participă la acest turneu"

Alex Masgras

Publicat 20/09/2022 la 14:21 GMT+3

Roger Federer își va lua adio de la tenisul profesionist la ediția din 2022 a Laver Cup, competiție ce va avea loc la Londra, în perioada 23-25 septembrie. Alături de elvețian, din echipa Europei vor mai face parte Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray. Tim Henman consideră că acesta este modul perfect pentru Federer de a își lua la revedere de la tenis.

Andy Murray, Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Ediția din acest an a Laver Cup va reprezenta ultimul turneu pentru Roger Federer. Elvețianul a anunțat săptămâna trecută că se va retrage din tenis după competiția care va avea loc la Londra în perioada 23-25 septembrie.
Federer va face parte din echipa Europei alături de marii săi rivali, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray, împotriva cărora a avut parte de meciuri memorabile. Din echipa Europei vor mai face parte Stefanos Tsitsipas și finalistul din acest an de la US Open, Casper Ruud.
Tim Henman, fost număr 4 ATP, crede că șansa elvețianului de a îi avea alături pe ceilalți jucători din "The Big 4" la ultimul său turneu este modul perfect de a își încheia cariera:
"Cred că se potrivește de minune că The Big 4, Federer, Nadal, Djokovic și Murray participă la acest turneu. Iar faptul că este ultimul turneu al lui Federer este o modalitate grozavă pentru foștii săi adversari de a își lua la revedere. Sunt sigur că va avea parte de același lucru și din partea fanilor", a spus Tim Henman pentru Eurosport.
Citește și:

Retragerea la Londra, oportunitatea perfectă pentru Roger Federer

Roger Federer, care a jucat ultima oară la ediția din 2021 de la Wimbledon, va avea ocazia să își încheie cariera tot în orașul în care a cucerit 8 din cele 20 de titluri de Grand Slam. Tim Henman consideră că elvețianul este foarte norocos pentru că are această oportunitate:
"Cred că atmosfera de la Laver Cup va fi incredibilă. Va fi prima mea ediție, nu am mai experimentat atmosfera și evenimentul în sine. Fiind vorba de retragerea sa, în arena O2, care este o arenă incredibilă, cred că va avea parte de retragerea pe care o merită.
Este foarte dificil să îți planifici aceste lucruri și trebuie să fii extrem de norocos pentru a avea parte de momentul potrivit. Pentru mine este ideal. Este un om important pentru acest eveniment, atât în teren, cât și în afara lui. Sunt sigur că fanii din Londra își vor lua la revedere așa cum se cuvine", a mai spus Tim Henman.
Team Europe va întâlni la Londra Team World, echipă din care fac parte Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe și Jack Sock.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo