Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Frances Tiafoe, omul care a adus victoria pentru Team World la Laver Cup: "Vom sărbători așa cum se cuvine"

Alex Masgras

Actualizat 25/09/2022 la 22:32 GMT+3

Frances Tiafoe a adus punctele decisive pentru Team World, după victoria în fața lui Stefanos Tsitsipas. La Londra, Team World a câștigat pentru prima oară Laver Cup, după ce Team Europe s-a impus în primele patru ediții.

Frances Tiafoe of Team World celebrates winning championship point during the singles match between Stefanos Tsitsipas of Team Europe and Frances Tiafoe of Team World during Day Three of the Laver Cup at The O2 Arena on September 25, 2022 in London.

Credit imagine: Eurosport

Frances Tiafoe a reușit o revenire de senzație în partida cu Stefanos Tsitsipas de la Laver Cup. După ce a pierdut primul set categoric, scor 1-6, americanul a reușit să revină în setul secund, ducând setul la tiebreak. Acolo, el s-a impus cu 13-11, iar soarta partidei s-a decis în match tiebreak.
Cu câteva puncte superbe, Tiafoe l-a învins pe grec cu 10-8, iar echipa condusă de John McEnroe a pus mâna pe trofeu:
"Este un sentiment incredibil. John McEnroe ne-a spus mereu că trebuie să câștigăm. Eu am spus toată săptămâna că acesta este anul nostru. Băieții au demonstrat asta.
Am reușit asta împreună. Nu am fost doar eu, cu toții am câștigat. Am arătat că am pus mult suflet ca să reușim. Este foarte important pentru noi, vom sărbători așa cum se cuvine în această seară", a spus Frances Tiafoe, după victoria cu Tsitsipas.
Citește și:

Frances Tiafoe a adus victoria decisivă pentru Team Europe la Laver Cup

Semifinalistul din acest an de la US Open are 9 tiebreak-uri câștigate la rând, la care se adaugă și setul decisiv din partida cu Tsitsipas, care a fost un match tiebreak. Unul dintre motivele pentru prestațiile bune din ultima perioadă se leagă de faptul că Tiafoe a evoluat pe arene pline în ultima lună:
"La ultimele turnee am jucat în fața unor arene pline de oameni și am avut prestații foarte bune. Pur și simplu m-am bucurat de meciuri", a mai spus Frances Tiafoe.
În urma acestei victorii, Team World a cucerit pentru prima oară trofeul Laver Cup, câștigând cu 13-8. Ziua a început cu scorul de 8-4 pentru europeni.
Duminică s-au acordat câte trei puncte pentru victorie. Prima partidă a zilei a fost cea de dublu dintre Auger-Aliassime/Sock și Berrettini/Murray. Cei doi nord-americani s-au impus cu 2-6, 6-3, 1-8, ducând scorul general la 8-7.
Surpriza zilei a venit în partida dintre Felix Auger-Aliassime, care a revenit pe teren după meciul de dublu, acolo unde l-a întâlnit pe Novak Djokovic. După unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei sale, canadianul s-a impus cu 6-3, 7-6(3).
Laver Cup revine în septembrie 2023, atunci când turneul va avea loc în Canada, la Vancouver.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo