Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe știe cât va mai dura dezbaterea legată de cel mai bun jucător de tenis din istorie

Alex Masgras

Publicat 21/09/2022 la 21:17 GMT+3

Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic au dominat tenisul masculin în ultimii 15 ani. Împreună, cei trei au 63 de turnee de Grand Slam, iar lumea tenisului nu a putut ajunge la un numitor comun în legătură cu cel mai bun jucător din toate timpurile. Înainte de Laver Cup, John McEnroe a declarat că această dezbatere nu se va încheia niciodată.

Laver cup INTERVIEW McEnroe farewell message

Credit imagine: Eurosport

John McEnroe nu crede că dezbaterea legată de cel mai bun jucător de tenis din istorie se va încheia vreodată. După Laver Cup, Roger Federer își va încheia cariera, în timp ce Rafael Nadal și Novak Djokovic vor avea șansa să își mai adauge în palmares și alte titluri de Grand Slam.
Roger Federer, cel care a ajuns primul la 20 de titluri de Grand Slam câștigate, atunci când s-a impus la Australian Open 2018, a fost depășit între timp de cei doi mari rivali ai săi. Rafael Nadal conduce în acest clasament, cu 22 de titluri de Grand Slam, în timp ce Novak Djokovic se află pe locul al doilea, cu 21 de titluri.
Chiar dacă cei doi vor reuși să mărească distanța față de elvețian în anii următori, John McEnroe este de părere că dezbaterea legată de cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile nu va înceta vreodată, deoarece nu este vorba numai despre numere:
"Trebuie măsurat în funcție de tot, cred că toată lumea din acest sport înțelege acest lucru. Poți veni cu argumente pentru oricare dintre aceste trei legende în funcție de suprafață, câte turnee majore au câștigat, câte alte turnee au câștigat, de câte ori s-au retras din turnee, cât de constanți au fost.
Roger are 36 de sferturi de Grand Slam consecutive și 23 de semifinale, așa că te poți uita pe această statistică și să spui că Roger este foarte aproape. Poți veni cu argumente pentru oricare, vom vorbi și peste 10 ani și ne vom întreba care e mai bun", a spus McEnroe pentru Eurosport.
Bjorn Borg a replicat: "Doar 10 ani?"
"Poate 20, poate până la sfârșitul timpurilor, numai dacă cineva face o nebunie și mai câștigă încă cinci turnee, ceea ce pare posibil în ritmul acesta. Dar chiar și atunci cred că am dezbate în continuare", a continuat McEnroe.
Citește și:

Laver Cup, ultimul turneu pentru Roger Federer

Laver Cup, competiție care a ajuns la a cincea ediție, va reprezenta ultimul turneu al lui Roger Federer. Elvețianul a jucat ultima oară la Wimbledon 2021, iar la turneul care va avea loc în arena O2 din Londra va evolua doar în proba de dublu, cel mai probabil alături de Rafael Nadal, marele său rival și bun prieten.
  • Echipa Europei: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Matteo Berrettini (rezervă), Bjorn Borg (căpitan) și Thomas Engqvist (vicecăpitan)
  • Echipa Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe, Jack Sock, Tommy Paul (rezervă), John McEnroe (căpitan), Patrick McEnroe (vicecăpitan)
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo