Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer, categoric înainte de Laver Cup: "Am terminat definitiv cu tenisul!" Mesajul elvețianului

Irina Aldea

Actualizat 20/09/2022 la 21:21 GMT+3

Aflat la Londra pentru Laver Cup, ultimul turneu din carieră, Roger Federer a mărturisit că nu are de gând să revină în competiții odată ce a luat decizia de a se retrage din tenis.

Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer insistă că nu are de gând să revină în competiții odată ce se retrage din tenis. Pe 15 septembrie, câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam a surprins lumea tenisului când a anunțat că se va retrage din tenis după ediția din acest an a Laver Cup, organizată la Londra.
Roger Federer a declarat că se va retrage "cu siguranță" din tenis după încheierea ediției din acest an a Laver Cup. Staruri de rang mondial precum legenda NFL, Tom Brady, și campionul la categoria grea la box, Tyson Fury, și-au anunțat anterior retragerea din sporturile în care au scris istorie, însă au revenit apoi asupra deciziei și au revenit. Cu toate acestea, Federer insistă că nu va proceda la fel.
CITEȘTE ȘI:

Roger Federer nu are de gând să revină în tenis odată ce se retrage

Întrebat în cadrul emisiunii matinale Today dacă ar lua în considerare o revenire în circuitul ATP în viitor, Federer a oferit răspunsul imediat: "Cu siguranță am terminat definitiv cu tenisul. Știu asta". Federer va face parte dintr-o echipă formidabilă a Europei la Laver Cup, alături de Rafael Nadal și Novak Djokovic, trio-ul magic din tenisul masculine având la activ 63 de titluri de Grand Slam împreună. Fostul nr. 1 mondial Andy Murray, Stefanos Tsitsipas și Casper Ruud fac și ei parte din echipă, iar italianul Matteo Berrettini e rezervă.
Federer nu a mai jucat din sferturile de finală de la Wimbledon 2021, după ce a suferit o a treia operație la genunchi, iar acum se va retrage la Laver Cup, care începe vineri, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Jucătorul de 41 de ani a explicat săptămâna trecută motivele pentru care se retrage: "După cum mulți dintre voi știți, ultimii trei ani mi-au prezentat provocări sub formă de accidentări și operații", a spus el în declarația sa postată pe rețelele de socializare.
"Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă deplină. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1.500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este momentul să pun capăt carierei mele competiționale. Vreau să vă mulțumesc din toată inima, tuturor celor din întreaga lume care au ajutat la realizarea viselor unui tânăr copil de mingi din Elveția", a transmis elvețianul în urmă cu câteva zile.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo