Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tim Henman s-a convins, după meciurile de sâmbătă de la Laver Cup: "E cel mai bun din lume!"

Cristian Mihală

Publicat 25/09/2022 la 13:44 GMT+3

Tim Henman s-a declarat impresionat de prestaţia lui Novak Djokovic, din Laver Cup, pe care îl consideră cel mai bun jucător al lumii. Şi Frances Tiafoe a vorbit la superlativ de jucătorul sârb.

Novak Djokovic, încântător la revenirea pe teren! Sârbul l-a învins clar pe Tiafoe la Laver Cup

Echipa Europei s-a desprins în Laver Cup, turneu de tenis găzduit de Londra, pe O2 Arena, în faţa echipei Restul Lumii, după victoriile înregistrate sâmbătă seara de sârbul Novak Djokovic, la simplu şi în proba de dublu.
După ce, în cursul după-amiezii, jucătorul italian Matteo Berrettini (15 ATP) a adus echipa Europei în avantaj, în urma victoriei împotriva canadianului Felix Auger-Aliassime (13 ATP), cu 7-6 (13/11), 4-6, 10-7, americanul Taylor Fritz (12 ATP) a restabilit egalitatea, la general, învingându-l pe britanicul Cameron Norrie (8 ATP) în trei seturi, 6-1, 4-6, 10-8, în mai puţin de o oră şi jumătate de joc.
A urmat însă partida dintre Novak Djokovic (7 ATP) americanul Frances Tiafoe (19 ATP), adjudecată rapid de sârb, în două seturi, 6-1, 6-3. La dublu, perechea Djokovic/Berrettini a câştigat cu 7-5, 6-2 meciul cu perechea formată din australianul Alex De Minaur şi americanul Jack Sock.
În contextul în care nu mai jucase de două luni, de la Wimbledon, mulţi se îndoiau de forma lui Nole. Acesta a arătat însă fabulos, motiv pentru care expertul Eurosport, Tim Henman, a vorbit la superlativ despre acesta. Chiar dacă Nadal are 2 titluri de Grand Slam în 2022, iar Alcaraz a câştigat US Open şi e numărul unu mondial, fostul mare jucător englez îl vede pe sârb cel mai bun din lume.
"Novak nu este pe primul loc în lume, dar este clar cel mai bun jucător în acest moment", a spus Henman pentru Eurosport.

Tiafoe "şi-a scos pălăria" în faţa lui Djokovic

Frances Tiafoe, semifinalist la US Open, unde a fost învins dramatic de Alcaraz, în decisiv, se anunţa o "nucă tare" pentru Djokovic. Nu a fost cazul, sârbul fiind în control total, astfel că la finalul partidei americanul nu a putut decât să se declare impresionat de nivelul arătat de Nole.
"A jucat mai bine decât la Wimbledon. E destul de concentrat. În cele din urmă, adversarul tău poate juca așa cum îi permiți tu. Am avut un procent mic de prima minge, iar Novak, de la început, a avut un răspuns pentru toate. Trebuie doar să-mi scot pălăria în fața lui Djokovic, care joacă atât de bine. Fără scuze din partea mea, Novak a fost prea puternic. Sunt două-trei lucruri pe care le-aș fi putut face mai bine, dar asta este", a declarat Tiafoe.
Azi Djokovic are şansa să consfinţească victorie Europei. Scorul în Laver Cup este în prezent de 8-4 pentru reprezentanţii bătrânului continent, iar două victorii - la dublu şi a lui Nole contra lui Auger-Aliassime - ar duce Echipa Europei la cota 14, suficient pentru victorie (azi se dau 3 puncte pentru un succes).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo