În vârstă de 86 de ani, Nicola Pietrangeli trăia din banii pe care îi primea din partea oficialilor Federației de Tenis din Italia, dar fondurile au fost suspendate începând cu 10 martie din cauza crizei generate de pandemia de coronavirus. Prin urmare, Pietrangeli nu a mai încasat niciun ban de aproape trei luni.
Pe 10 martie, presedintele federației, Angelo Binaghi, m-a informat că toate salariile colaboratorilor externi au fost suspendate. Ulterior am aflat că această decizie se aplică doar tenisului. Am primit foarte rău această veste. Ei nu m-au îngropat în aur, dar primeam o sumă decentă pentru o persoană de vârsta mea.
Cu siguranță este o lovitură grea pentru mine. Tenisul mi-a oferit atât de multă faimă și atât de puțini bani. Acum cine câștigă Roland Garros primește milioane de euro, dar eu am câștigat 150 de dolari. Știu că am făcut ceva pentru lumea tenisului, măcar un telefon puteam să mai primesc. După 10 martie nu m-a mai sunat Binaghi. Pur și simplu nu-l înțeleg.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 10 ORE
Nicola Pietrangeli a cucerit de două ori turneul de tenis de la Roland Garros în proba de simplu (1959 și 1960). El s-a impus la aceeași competiție în proba de dublu și dublu mixt. Pietrangeli a disputat de asemenea o semifinală la Wimbledon și un sfert de finală la Australian Open. El a ajuns la US Open doar în turul al treilea, de două ori. Pietrangeli a ajuns cel mai sus pe locul 3 ATP, în 1959 și a fost introdus în International Tennis Hall of Fame în 1986. De asemenea, cea mai spectaculoasăarenă de tenis de la Foro Italico îi poartă numele.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 10 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM 15 ORE