Câștigătoare a 12 titluri de Grand Slam, Billie Jean King a vorbit despre durata meciurilor de Grand Slam în tenisul masculin. Spre deosebire de restul turneului, toate cele patru turnee de Grand Slam au formatul 'cel mai bun din cinci seturi', care este urmat în mod tradițional de la începuturile acestui sport. Totuși, în ultimii ani au existat discuții pentru a renunța la acest format și pentru a avea un format "cel mai bun din trei seturi", ca în restul circuitului.
În timp ce mulți susțin că acest nou format va degrada valoarea câștigării unui titlu major, alții cred că va avea un impact pozitiv asupra jucătorilor în ceea ce privește longevitatea. Majoritatea meciurilor masculine la un turneu major durează în medie peste 3 ore, ceea ce reprezintă aproape 20 de ore de meciuri intense într-un interval de două săptămâni, dacă se ajunge în finală. Dacă ar fi un meci în trei seturi, timpul de joc s-ar reduce cu aproape o oră pe meci, ceea ce va accelera procesul de recuperare și, la rândul său, va crește longevitatea, crede Billie Jean King.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Sonego l-a taxat pe Rafa Nadal la Wimbledon: "Vezi așa ceva doar la turnee de categoria a treia!"
ACUM O ZI

Billie Jean King cere schimbări drastice în tenisul masculin

Billie Jean King crede cu tărie că meciurile masculine ar trebui să se joace în formatul 'cel mai bun din trei seturi'. Ea a susținut că, pe măsură ce jucătorii îmbătrânesc, vrea ca aceștia să continue să joace și a dat exemplul campionului de la Roland Garros, Rafael Nadal. Ea a spus că nu vrea ca Rafa să se oprească vreodată din jucat și că jucând meciuri în 'cel mai bun din cinci seturi' îl va obosi mai repede.
"Întotdeauna am spus că ar trebui să se joace mai puțin la Grand Slam-uri. Pe măsură ce jucătorii îmbătrânesc, vreau ca ei să fie capabili să joace. Nadal, de exemplu, vrei să nu mai joace, vrei să se retragă? Nu vreau să se oprească niciodată. Ei creează un număr uriaș de urmăritori în sportul nostru", a spus ea.
Ea a adăugat că preferă calitatea în detrimentul cantității și chiar a spus că, dacă oamenii vor ca fetele să joace cinci seturi, ar fi și ei fericiți, iar apoi a subliniat că bărbații conduc de obicei turneul, cu excepția unor excepții. Ea a încheiat spunând că atât bărbații, cât și femeile ar trebui să joace pe sistemul 'cel mai bun din trei seturi' și a mai spus că ar trebui să li se permită să poarte același articol vestimentar, care ar trebui să aibă numele lor pe spate.
"Vreau să fie posibil ca ei să câștige. Într-un meci în cel mai bun din cinci meciuri, ei pot pierde din cauza uzurii. Cu cât îmbătrânesc mai mult, cu atât este mai greu. Prefer calitatea în locul cantității. Dacă vrei ca fetele să joace cinci seturi, vor fi fericite să o facă, dar ar fi prea mult de planificat. De obicei, bărbații conduc turneele, deși acum există câteva excepții. Cred că ar trebui se joace în acest sistem, cu 3 seturi. De asemenea, ar trebui să li se permită să poate același articol vestimentar, care ar trebui să aibă numele lor pe spate. Cred că ar fi spectaculos", a mai spus Billie Jean King.
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
ACUM O ZI
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
IERI LA 09:27