Leo Borg, fiul marelui campion de Grand Slam Bjorn Borg, l-a desemnat pe Rafael Nadal drept idolul lui, și nu pe tatăl lui, așa cum probabil se așteptau fanii sportului alb. Borg și-a trecut în palmares în ultima perioadă o mulțime de victorii la nivel de juniorat și a început acum să facă primii pași spre circuitul profesionist de tenis.
Puștiul în vârstă de 18 ani spune că își ia inspirația de la Rafael Nadal și spune că își dorește să continue să se antreneze la cel mai înalt nivel la Academia pe care ibericul o deține la Mallorca. Leo Borg a început să se pregătească la Rafa Nadal Academy încă de anul trecut, din vară. Experiența din Mallorca l-a cucerit pe Leo.

Leo Borg și-a ales idolul în ATP: Rafael Nadal

Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
ACUM 8 ORE
"L-am cunoscut pe Rafael Nadal la Laver Cup datorită tatălui meu, care este căpitan al echipei Europei. Rafa a fost mereu idolul meu, încă de când eram mic îl admiram. Trăiesc și mă antrenez la Stockholm și am antrenorul meu în Suedia, dar merg la Mallorca din când în când. Mă voi întoarce când închei pregătirea la Marbella", a spus Leo Borg pentru Marca
Leo a mărturisit că e conștient de faptul că oamenii îl vor compara cu tatăl lui și nu cu Nadal, dar spune că ar trebui "judecat" doar pentru ceea ce reușește el în tenis: "Știu că voi fi comparat cu tatăl meu, dar nu-mi pasă de ce se spune despre mine. Eu mă gândesc la viitorul meu și la propriile mele obiective. Tata nu m-a forțat niciodată să devin jucător de tenis, iar eu nu l-am întrebat despre asta.
Adevărul este că mi-am dorit mereu să joc tenis din propria mea inițiativă. Știu că este mândru de mine orice aș face și sper că voi avea un viitor așa cum mi-l imaginez acum. În primul rând vreau să devin profesionist și să câștig bani din tenis. În viitor vreau să ajung în Top 10 ATP", a mai spus Leo Borg pentru aceeași sursă.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Toni Nadal, între Auger-Aliassime și Rafa! Ce va face la super-duelul din optimile Roland Garros
ACUM 8 ORE
Roland Garros
"Nadal vs. Nadal" în optimi la Roland Garros! Rafa a trecut fără emoții de Van De Zandschulp
ACUM 10 ORE