Eurosport și Eurosport Player vor transmite fiecare moment al primului turneu de Mare Șlem al anului, cu 300 de ore de tenis în direct disponibile oriunde, oricând, prin intermediul platformelor digitale. Începând de luni, 14 ianuarie, Australian Open aduce la start toate starurile tenisului mondial, cu Simona Halep în prim-plan alături de Serena Williams, campionii en-titre CarolineWozniacki și Roger Federer, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Alexander Zverev.
Echipa Eurosport va analiza fiecare unghi al turneului cu ajutorul unor experți consacrați precum John McEnroe (Comisarul Tenisului), Boris Becker sau Patrick Mouratoglou. Mai mult, Mats Wilander și Barbara Schett vor continua să prezinte tradiționala emisiune Game, Schett și Mats, care va avea o nouă prezentare, cu ajutorul unui nou studio de realitate mixtă. Imaginile de la fața locului vor fi suplimentate și de materialele disponibile pe platformele Eurosport din România: pagina de Facebook Eurosport și site-ul https://www.eurosport.ro/
Cu o săptămână înainte de startul competiției propriu-zise, Eurosport Player va transmite imagini de pe 13 terenuri din cadrul turneului de calificări de la Melbourne, începând cu marți, 8 ianuarie. Va urma tragerea la sorți a turneului, care va fi difuzată în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD joi, 10 ianuarie, de la ora 10:00. Simona Halep va fi cap de serie numărul 1 în turneul feminin, în timp ce Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer vor fi capii de serie principali pe tabloul masculin.
Australian Open
Anunţul făcut de preşedintele Serbiei, când a aflat că Djokovic va fi expulzat din Australia
ACUM 14 MINUTE
Emir Osmanbegovic, Eurosport SVP Sports Content & Production, a declarat: „Acoperirea Australian Open este masivă, având în vedere acțiunea disponibilă pe Eurosport Player și conținutul exclusiv de pe platformele noastre digitale. Vom dezvălui și un nou studio care va oferi experților noștri mai multă flexibilitate în a analiza momentele cheie și vom interacționa cu fanii din Europa mai mult ca oricând.”
John McEnroe s-a arătat entuziasmat de primul Mare Șlem al anului, spunând: „Abia aștept să lucrez cu Eurosport și în 2019. Sunt atât de multe puncte de interes în tenis încât mi-e greu să numesc unul singur. Va începe declinul lui Roger Federer? Îl vom vedea pe Alexander Zverev îndeplinindu-și potențialul? Va rămâne Novak Djokovic în forma de la finalul anului trecut? Va cuceri Serena Williams al 24-lea său Mare Șlem?”
McEnroe va prezenta alături de Becker și Wilander și o serie exclusivă de vodcast-uri numită Legendele Tenisului. „Se preconizează a fi unul dintre cei mai memorabili ani în tenis și abia aștept să-mi împărtășesc părerile cu milioanele de fani ai sportului din Europa,” a spus acesta.
Australian Open este în mod constant unul dintre cele mai populare evenimente în rândul fanilor Eurosport. 20,7 milioane de telespectatori au urmărit finala turneului din 2017 dintre Roger Federer și Rafael Nadal, în timp ce performanța Simonei Halep de a ajunge în finala din 2018 a făcut ca audiența să urce cu 70% în România în comparație cu anii anteriori.
https://i.eurosport.com/2019/01/08/2495682.jpg
Calendarul de tenis la Eurosport în ianuarie 2019:
6-12 ianuarie: Sydney International
8-11 ianuarie: Turneul de calificări Australian Open
14-27 ianuarie: Australian Open
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
ACUM 31 MINUTE
Australian Open
Novak Djokovic, lovit crunt, deşi e la pământ: "Nu va fi niciodată "GOAT"-ul din tenis!"
ACUM O ORĂ