Sute de jucători din partea inferioară a clasamentului se chinuie să-și câștige traiul pe timul pandemiei de coronavirus pentru că ei depend strict de organizarea turneelor de tenis. În ultimele luni, mai multe dezbateri s-au purtat cu privire la cea mai bună soluție pentru acești jucători. Fosta campioană de Grand Slam de la Wimbledon, Marion Bartoli, și-a exprimat punctul de vedere, stârnind o mulțime de reacții.
Bartoli a explicat că banii pe care-i primesc jucătorii de dublu la turnee ATP/WTA ar putea merge la competiții destinate jucătorilor mai slab clasați. Astfel, aceștia din urmă nu și-ar mai face atâtea griji pentru ziua de mâine. Ea a explicat că probele de dublu ar trebui să aibă loc doar la turneele de Grand Slam și Jocurile Olimpice.

Marion Bartoli, împotriva probei de dublu

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Nu înțeleg de ce se organizează toate aceste competiții de dublu tot anul. Înțeleg la Grand Slam-uri și Olimpiadă, pentru că proba de dublu face totuși parte din istoria tenisului. Dar observ cum acești jucători de dublu au echipe de câte șase persoane în spatele lor. Gândiți-vă puțin. Își permit să plătească șase oameni și tot ce fac ei e să joace dublu. De ce nu acordăm acele premii jucătorilor din calificări, unor sportivi care joacă doar la competiții Challenger? – Marion Bartoli, pentru Tennis Majors
Nu înțeleg pur și simplu. La dublu nu depui același efort pe care l-ai depune la simplu. Nu te antrenezi la fel de mult, dar continui așa tot anul… iei niște bani fără prea mare efort. Asta cred eu că ar fi soluția. Mai bine acordați premiile jucătorilor de simplu, iar cei de dublu să primească mai puțini bani, fiindcă și efortul e înjumătățit.
Bartoli a fost una dintre cele mai carismatice jucătoare din ultimele decenii, pe terenul de tenis. Ea a rămas în istorie prin faptul că executa atât forehandul, cât și backhandul cu două mâini, întregul său joc fiind unul nonconformist. A câștigat 8 titluri WTA, performanța carierei fiind cucerirea Wimbledonului, în 2013.
https://i.eurosport.com/2020/05/27/2824606.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Marion Bartoli: "Nu înțeleg de ce vorbim despre favoriți la US Open. Există un singur favorit!"
23/08/2021 LA 12:14
Tenis
Wimbledon 2021 | Femeia din spatele succeselor răsunătoare ale Soranei Cîrstea
02/07/2021 LA 04:47