Novaj Djokovic s-a calificat miercuri seara în semifinala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce l-a învins, în minimum de seturi, pe Matteo Berrettini (9 ATP). Jucătorul sârb a câștigat cu 6-3, 6-2, 6-7, 7-5 după un meci ce a durat 3 ore și 32 de minute.
Confruntarea a avut loc în nocturnă, iar organizatorii au fixat ora de start 20:00 (față de 21:00, ora Franței, ca până acum). Chiar și așa, partida s-a prelungit dincolo de ora 23:00, astfel că protocolul anti-COVID i-a obligat pe diriguitorii turneului să îi trimită acasă pe spectatori. Partida era în acel moment una pe muchide de cuțit (3-2 pentru sârb în setul 4), Berrettini jucând excelent și având un serviciu extrem de solid. Fanii nu au vrut să respecte protocolul și le-au forțat mâna organizatorilor, rămânând în tribune. S-a ajuns astfel la situația în care meciul a fost întrerupt, pentru ca suporterii să părăsească într-un final arena.
"Sunt șocat și nu știu ce să spun. E ciudat și ridicol, îmi dau seama ce simt jucătorii și fanii", a spus specialistul Eurosport, Mischa Zverev, în timp ce Wilander s-a rezumat să spună: "A fost o situație stânjenitoare pentru toți. Trăim vremuri ciudate".
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 10 ORE

Djokovic, despre întreruperea partidei cu Berrettini

Întrebat despre cele întrebate, Djokovic a explicat că îi pare rău pentru fani, care au fost privați de finalul unui spectacol desăvârșit. Totuși, în plan personal, pe Nole pare să îl fi ajutat întreruperea, revenind mult mai concentrat și setat pe ce are de făcut, de la cabine.
"Ni s-a spus înainte de meci că se va ajunge la acest punct dacă se va prelungi partida. Într-un fel, pentru mine a fost un lucru bun, pentru că am putut să mă resetez. Îmi pare rău pentru fani, a fost o atmosferă ca la Cupa Davis, a fost electric totul. E fantastic să joci într-o astfel de atmosferă. Am mers în acea pauză la vestiar, dar nu am putut să comunic cu nimeni din echipa mea. Nici Matteo nu a putut să discute cu antrenorul lui. M-am schimbat și am încercat să îmi păstrez concentrarea și să dau uitării ce nu a fost bine", a spus Nole în conferința de presă, pentru ca apoi, întrebat dacă organizatorii nu puteau programa meciul mai devreme, în contextul în care nu au depins de terminarea altor partide, ca în zilele precedente, să spună: "Nu sunt eu în măsură să răspund la această întrebare, întrebați-i pe ei".
În semifinală, Djokovic va juca cu Rafael Nadal, în cea de a 58-a confruntare dintre cei doi, Nole conducând cu 29-28. Rafa are 105 victorii la Roland Garros, singurii care l-au învins pe zgura pariziană fiind Soderling și Djokovic. "Matadorul" are în carieră 130 de meciuri de 3/5 pe zgură, cele două înfrângeri mai sus menționate rămânând singurele într-un astfel de format.
În ceea ce îl privește pe Djokovic, el are șansa să devină primul om din istorie care a câștigat de cel puțin două ori fiecare Grand Slam.
Duelul Nadal - Djokovic, din semifinalele Roland Garros, are loc vineri și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33