Partida dintre Berrettini și Djokovic venea în contextul tuturor discuțiilor lansate pe seama retragerii de la Roland Garros a lui Roger Federer. Marele campion elvețian a declarat că preferă să se pregătească pentru sezonul de iarbă, însă prin decizia sa i-a oferit un avantaj important italianului, cel care a venit la meciul cu liderul mondial mult mai odihnit decât adversarul său.
A fost un detaliu care nu s-a resimțit însă pe teren. După un început cât de cât echilibrat de meci, Novak Djokovic a obținut primul său break după un voleu trimis afară de Berrettini pe propriul serviciu iar sârbul s-a distanțat rapid la 4-1 după ce a reușit apoi să-și păstreze serviciul. Nole a făcut un prim set excelent, în care a controlat jocul și a demonstrat un tenis sclipitor pe alocuri, spre frustrarea adversarului său. În cele din urmă, sârbul și-a adjudecat primul set clar cu 6-3.
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38

Djokovic, duel blockbuster cu Nadal în semifinalele Roland Garros

Setul doi a debutat cu o dublă greșeală a lui Berrettini iar italianul a reușit cu greu să își păstreze serviciul în primele game-uri în timp ce Nole s-a impus clar de fiecare dată pe serviciul său. În cele din urmă, inevitabil, Nole a făcut break-ul și a preluat conducerea setului. Ulterior, Berrettini părea să fi rămas în pană de idei și părea că doar un serviciu impecabil ar fi putut să îi pună probleme lui Djokovic. Nu a fost cazul iar sârbul a câștigat și mai lejer al doilea set, 6-2.
Drumul spre a 11-a semifinală la Roland Garros a continuat pentru Nole și în ceea ce avea să fie ultimul set al meciului. Unul extrem de echilibrat, care a ajuns în tiebreak. În cele din urmă, deși Djokovic a fost într-o poziție excelentă, sârbul și-a dat serviciul iar Berrettini și-a adjudecat setul.
În cele din urmă, sârbul s-a impus în ultimul set reușind să ia break-ul în momentul decisiv pentru a câștiga ultima parte cu 7-5.
Așadar, în urma acestei victorii, Novak Djokovic îl va înfrunta în semifinale pe marele Rafael Nadal, în ceea ce se anunță a fi un adevărată blockbuster și o reeditare a finalei de anul trecut. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29