Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile. Novak Djokovic trece, în cele din urmă, de Matteo Berrettini și se va duela cu Nadal în semifinale

Vlad Dumitrescu

Actualizat 10/06/2021 la 00:53 GMT+3

Liderul mondial Novak Djokovic a trecut de Matteo Berrettini în patru seturi (6-3, 6-2, 6-7, 7-5) pentru a se califica în semifinalele de la Roland Garros acolo unde va da piept cu Rafael Nadal.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre Berrettini și Djokovic venea în contextul tuturor discuțiilor lansate pe seama retragerii de la Roland Garros a lui Roger Federer. Marele campion elvețian a declarat că preferă să se pregătească pentru sezonul de iarbă, însă prin decizia sa i-a oferit un avantaj important italianului, cel care a venit la meciul cu liderul mondial mult mai odihnit decât adversarul său.
A fost un detaliu care nu s-a resimțit însă pe teren. După un început cât de cât echilibrat de meci, Novak Djokovic a obținut primul său break după un voleu trimis afară de Berrettini pe propriul serviciu iar sârbul s-a distanțat rapid la 4-1 după ce a reușit apoi să-și păstreze serviciul. Nole a făcut un prim set excelent, în care a controlat jocul și a demonstrat un tenis sclipitor pe alocuri, spre frustrarea adversarului său. În cele din urmă, sârbul și-a adjudecat primul set clar cu 6-3.

Djokovic, duel blockbuster cu Nadal în semifinalele Roland Garros

Setul doi a debutat cu o dublă greșeală a lui Berrettini iar italianul a reușit cu greu să își păstreze serviciul în primele game-uri în timp ce Nole s-a impus clar de fiecare dată pe serviciul său. În cele din urmă, inevitabil, Nole a făcut break-ul și a preluat conducerea setului. Ulterior, Berrettini părea să fi rămas în pană de idei și părea că doar un serviciu impecabil ar fi putut să îi pună probleme lui Djokovic. Nu a fost cazul iar sârbul a câștigat și mai lejer al doilea set, 6-2.
Drumul spre a 11-a semifinală la Roland Garros a continuat pentru Nole și în ceea ce avea să fie ultimul set al meciului. Unul extrem de echilibrat, care a ajuns în tiebreak. În cele din urmă, deși Djokovic a fost într-o poziție excelentă, sârbul și-a dat serviciul iar Berrettini și-a adjudecat setul.
În cele din urmă, sârbul s-a impus în ultimul set reușind să ia break-ul în momentul decisiv pentru a câștiga ultima parte cu 7-5.
Așadar, în urma acestei victorii, Novak Djokovic îl va înfrunta în semifinale pe marele Rafael Nadal, în ceea ce se anunță a fi un adevărată blockbuster și o reeditare a finalei de anul trecut. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo