Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"

Nicu Savin

Actualizat 18/06/2021 la 16:30 GMT+3

Drumul către vârful tenisului mondial este lung și anevoios. Cehoaica Linda Noskova, în vârstă de șaisprezece ani, a devenit campioană de juniori la Roland Garros săptămâna trecută, iar într-un interviu oferit jurnaliștilor din țara natală a mărturist ce sacrificii trebuie să facă încă de la această vârstă pentru a face tenis de performanță.

Linda Noskova | Tennis | French Open 2021 | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Linda Noskova (locul 654 WTA și locul 5 în clasamentul ITF al junioarelor) a cucerit săptămâna trecută titlul de junioare la Roland Garros, fiind prima jucătoare din Cehia care izbutește această performanță din 1978 încoace. Evindent, de la a fi campioană de junioare până la succesul absolut în tenis este un drum lung, dar Noskova este considerată o mare speranță a tenisului din Cehia, care a dat atâtea campioane în ultima vreme.
Deși are doar 16 ani, Noskova a dat dovadă de o maturitate ieșită din comun pentru vârsta sa, în cadrul unui interviu acordat presei din țara natală, după cea mai importantă victorie a carierei de până acum.
Cehoaica a dezvăluit ce sacrificii trebuie să facă pentru a perfoma în tenis și a povestit cum este viața ei în afara terenului, scoțând în evidență lucruri pe care publicul larg nu le cunoaște în amănunt.
"Joc tenis în fiecare zi, de luni până sâmbătă. Sâmbăta joc doar dimineața și duminica sunt complet liberă. De obicei petrec cam trei ore pe zi pe teren și îmi antrenez serviciul cam o jumătate de oră. Am și antrenament de fitness în fiecare zi, ceea ce îmi ia aproximativ o oră. Uneori fac și un alt sport. De exemplu, merg la alergare sau la piscină, deși acum este ceva mai complicat din cauza pandemiei.
Sunt la liceu. Studiez la Academia de Afaceri din Mlada Boleslav. Am ales această școală în principal pentru că este studiată doar online.Asta mi se potrivește mult din cauza tenisului. Cu siguranță nu aș putea gestiona o școală care trebuie frecventată în fiecare zi, din cauza sportului pe care îl practic.", a menționat tânăra Noskova, într-un interviu pentru isport.cz.
Întrebată cum își petrece timpul liber, Noskova a mărturist că nu prea se bucură de așa ceva, un lucru puțin obișnuit pentru o tânără de 16 ani și a adăugat că își vede foarte rar prietenii: "Nu am mult timp liber. Dar când am ceva timp la dispoziție, ascult muzică și vizionez filme pe telefon sau pe laptop. La sfârșit de săptămână, când sunt uneori mai liberă, eu și familia mea mergem în excursii în împrejurimi. Am câțiva prieteni cu care vorbesc pe Instagram, dar nu pot ține legătura cu ei personal. Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani."
În privința modelelor sale din tenis, Noskova a numit-o pe Serena Williams, dar a adăugat că i-ar plăcea să joace un meci de dublu alături de Martina Navratilova sau unul de dublu-mixt în care să-l aibă partener pe Gael Monfils.
Barbora Krejcikova

Cehia a cucerit Parisul în 2021

Rezultatul obținut de Linda Noskova nu este deloc întâmplător. Cehia are o școală de tenis fantastică, jucătoare precum Petra Kvitova (dublă câștigătoare la Wimbledon), Karolina Pliskova (finalistă la US Open), Lucie Safarova (finalistă la Roland Garros), Marketa Vondrousova (finalistă la Roland Garros) sau mai nou Barbora Krejcikova (câștigătoare la Roland Garros) impresionând în circuitul WTA în ultimii ani.
Roland Garros 2021 a însemnat o nouă de demonstrație că Cehia mustește de talente. Barbora Krejcikova a uimit pe toată lumea și a câștigat trofeul în proba de simplu, iar alături de conaționala Katerina Siniakova s-a impus și în proba de dublu.
Victoria Lindei Noskova la junioare certifică faptul că Cehia are viitorul asigurat și în mod sigur aceată țară va da mari campioane și în viitor.
Situația nu este atât de roz la băieți, unde Thomas Berdych a fost ultimul jucător de top dat de Cehia, dar cu siguranță sistemul din această țară va scoate în curând alți tenismeni de clasă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo