Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile Krejcikova e noua campioană de la Roland Garros! Cehoaica, victorie în 3 seturi cu Pavlyuchenkova

Irina Aldea

Actualizat 12/06/2021 la 18:10 GMT+3

Roland Garros 2021 | Barbora Krejcikova este noua campioană de la Roland Garros. Cehoaica s-a impus în finala disputată în compania rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova.

Barbora Krejcikova.

Credit imagine: Imago

Barbora Krejcikova, ocupantă a locului 33 WTA, este noua campioană de Grand Slam de la Roland Garros. Cehoaica în vârstă de 25 de ani a învins-o în ultimul act de la Paris pe favorita numărul 31, Anastasia Pavlyuchenkova, în primul lor meci direct în circuitul feminin de tenis. Krejcikova s-a impus cu scorul de 6-1, 2-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute de joc.
În primul set, Anastasia Pavlyuchenkova a obținut break-ul încă din primul game al partidei, însă rusoaica nu a fost capabilă să profite de acest avantaj și și-a cedat toate serviciile ulterioare, înmânându-i Barborei Krejcikova primul set după doar 30 de minute de joc, fără ca cehoaica să producă un tenis de foarte înaltă calitate.

Roland Garros 2021 | Barbora Krejcikova, noua campioană de la Paris

În manșa a doua, lucrurile au decurs în direcția opusă. Pavlyuchenkova și-a ridicat nivelul de joc în mod vizibil și a început să producă lovituri spectaculoase, fără ca adversara ei să poată gestiona presiunea. Krejcikova a părut adesea iritată de ce i se întâmpla în manșa a doua, mai ales în momentul în care Pavlyuchenkova a cerut intervenția medicilor la scorul de 5-2 în favoarea rusoaicei.
Înaintea setului decisiv, Krejcikova a luat și ea o pauză de vestiar pentru a echilibra "situația pauzelor". Prima care a obținut break-ul în setul al treilea a fost chiar cehoaica, confirmând că a dat uitării setul secund. Chiar daă echilibrul nu s-a menținut, Krejcikova a fost jucătoarea mai lucidă și a gestionat cu mult mai mult calm situațiile limită din meci.
În drumul ei spre finală, Barbora Krejcikova a trecut de Kristyna Pliskova, Ekaterina Alexandrova, Elina Svitolina, Sloane Stephens, Coco Gauf și Maria Sakkari. De partea cealaltă, Anastasia Pavlyuchenkova le-a învins pe Cristina McHale, Alja Tomljanovic, Aryna Sabalenka, Viktoria Azarenka, Elena Rybakina și Tamara Zidansek.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo