Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jaqueline Cristian, metamorfozată, e la cel mai bun rezultat WTA 1000: "S-a schimbat de când mor la antrenamente"

Maria Olteanu

Actualizat 26/04/2024 la 22:54 GMT+3

Jaqueline Cristian (73 WTA) a reușit o victorie de colecție în turul secund al turneului de 1000 de puncte de la Madrid, iar la final a povestit cheia succesului după cel mai important succes al carierei la un turneu de asemenea nivel. În optimi, Jaq ar putea avea un duel de lux, în fața numărului 2 mondial, Aryna Sabalenka.

Jaqueline Cristian, Billie Jean King Cup

Credit imagine: Getty Images

Jaqueline Cristian (73 WTA) a reușit o victorie absolut entuziasmantă în turul 2 de la Madrid Open și a învins-o pe fosta campioană de Grand Slam, Barbora Krejcikova, scor 2-6, 6-0, 6-2. Românca s-a calificat în turul al treilea al competiției din capitala Spaniei, cel mai bun rezultat al carierei la un asemenea nivel.
În calificări, Jaqueline Cristian a reușit să le depășească pe McCartney Kessler și Daria Saviile, ca mai apoi, în primul tur, să o învingă și pe Frech (51 WTA), după o serie fabuloasă, de 11 game-uri consecutive câștigate.
După succesul extrem de important obținut în turul al doilea, Jaqueline Cristian a povestit despre perioadă fantastică pe care o traversează și despre modul în care noul ei antrenor a reușit să o facă să devină mult mai bună pe teren.
Românca a explicat că acum simte că își dă viața pe teren la antrenamente și are așteptări mari de la viitoarele partide.

Jaqueline Cristian, meci solid în fața unei foste campioane de Grand Slam

"Am intrat un pic emoționată și iar nu găseam prea prea ușor terenul în primul set. Au fost și multe lucruri care se întâmplau, era greu, cu cei de la meciul din spate, chiar era groaznic zgomotul, dar mă rog, nu puteam să mă plâng de chestia asta pentru că și ea se plângea în același timp și am zis: OK, amândouă suntem în situația asta, deci trebuie să gestionez cumva.
Dar după aceea, ușor-ușor, am început să mă simt mai bine și mi-am dat seama și de planul tactic pe care trebuie să-l joc cu ea după primul set. Și am stat la luptă, după cum știți, îmi place să mă lupt (râde)", a spus Jaqueline după calificarea în turul 3, în interviul oferit celor de la Gazeta Sporturilor.
După un început dificil de meci, Jaq a turat motoarele în seturile 2 și 3, când a mai pierdut doar două game-uri.
"După aceea în setul doi mi se pare că am fost pozitivă, am avut o atitudine mai bună, am crezut mai mult în mine, am zis că n-am nimic de pierdut și am zis doar trebuie să mă bucur pentru că de asta am câștigat trei meciuri, ca să ajung în turul doi și să joc, de-aceea sunt aici și după am început ușor-ușor să-mi adun jocul, să-mi fac planul meu de joc, să nu mă mai intereseze. N-am mai auzit nici tribuna din spate, deci a fost OK.
Înainte de o lovitură a fost o rafală de vânt și mi-a venit zgură în ochi, am vrut să o scot și am frecat ochiul și am făcut mai rău. După aceea nu mai puteam să țin ochiul deschis și mi-au dat niște picături, lacrimi artificiale și mi-au uns ochii", a adăugat sportiva noastră.

Jaqueline Cristian, sezon de vis, după colaborarea cu noul ei antrenor

Acum, la Madrid, Cristian a bifat cel mai bun rezultat al său la un turrneu de nivel 1000 de puncte WTA. Venită din calificări, sportiva noastră este acum în turul al treilea, iar în optimi ar putea avea un duel de lux, în fața fostului lider mondial Aryna Sabalenka.
Colaborarea cu spaniolul Javier Marti a schimbat-o extrem de mult pe Jaq, care privește acum tenisul cu alți ochi.
"Sunt foarte fericită, dar vă spun sincer, la modul la care m-am antrenat în ultimul timp, de când mi-am schimbat antrenorul și viziunea pe care o are asupra jocului și felul în care mă simt pe teren, de când efectiv mor la antrenamente, când joc cu fetele astea, mi se pare că am de unde să dau. Adică și astăzi mă gândeam că în unele raliuri mi-era mai greu contra antrenorului la antrenament decât cu ea și am zis Jaq, trebuie să stai și să fii realistă.
Până la urmă, dacă la antrenamente poți, poți și la meci, e clar. Dar, normal că sunt foarte fericită, încă nu simt că sunt la sută la sută față de cum joc la antrenamente și de aceea chiar nu vreau să pun așteptări pe mine sau ceva. Este însă un feeling bun pe care îl am, pe care îl urmez și care îmi dă foarte multă încredere, pentru că până la urmă, da, meciurile câștigate te ajută foarte mult, dar rutina și antrenantele pe care le ai în spate sunt baza.
Nu vreau să mă gândesc să-mi pun limite, o iau de la zi la zi. Mâine am o zi liberă și pot să mă mai duc la antrenament. E bine, am un feeling bun", a mai spus Cristian, pentru GSP, după calificarea în turul următor la Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo